Basketbal

Pekné gesto novoveských basketbalistov: Osud iných im nie je ľahostajný, FOTO

Extraligoví basketbalisti zo Spišskej ukazujú ľudský rozmer. V rámci charitatívnej činnosti rozbehli spoluprácu s Domom Charitas sv. Jozefa a OZ Venus.

Ilustračný obrázok k článku Pekné gesto novoveských basketbalistov: Osud iných im nie je ľahostajný, FOTO
6
Galéria
Zdroj: BK 04 AC LB SNV

Novoveským extraligovým basketbalistom sa zatiaľ v tejto sezóne príliš nedarí, no aj napriek tomu pomáhajú tým, ktorí to veľmi potrebujú. Ako povedal pre náš portál mediálny manažér basketbalového klubu v Spišskej Novej Vsi Oliver Buza všetko to začalo koncom leta, kedy sa basketbalisti zúčastnili známeho Ružového pochodu, ktorý každoročne organizuje OZ Venus.

„Aj so začatím tohtoročnej sezóny sme chceli, aby náš klub mal aj iný rozmer a preto sme sa rozhodli naďalej pomáhať a podporovať tých, ktorí to potrebujú najviac,“ ozrejmil Buza.

V spolupráci s Domom Charitas sv. Jozefa a OZ Venus sa tak zamerali aj na deti s ktorými sa osud príliš nemaznal. Podľa slov Olivera Buzu boli basketbalisti deti navštíviť, zoznámiť sa s nimi a zároveň ich pozvali na najbližší zápas, ktorý odohrali proti Handlovej.

„Bolo úžasné vidieť prešťastné očká detí, ktoré sedeli priamo pri palubovke a doslova hltali pohyby hráčov ako aj atmosféru. Verím, že zažili niečo špeciálne, niečo čo sa im vryje hlboko do pamäti,“ povedal po zápase predseda BK 04 AC LB SNV Rastislav Javorský.

Pomoc od basketbalistov však týmto zápasom ešte ani zďaleka nebola posledná. Ako doplnil mediálny manažér klubu , 18. novembra na zápas proti Košiciam nastúpili extraligoví basketbalisti v atraktívnych ružových dresoch, ktoré boli špeciálne ušité, aby nimi symbolicky poukázali na neduch, zvaný – rakovina prsníka.

„Aj keď ružová nepatrí medzi najobľúbenejšie farby u mužov napriek tomu vnímali tieto dresy hráči pozitívne a s vedomím, že je to pre dobrú vec,“ doplnil s tým, že basketbalisti si ružové dresy oblečú ešte raz a to 2. decembra na domácom zápase proti Leviciam, tentokrát už aj s menami detí, ktorým sa rozhodli pomôcť. Po zápase sa budú dresy dražiť rôznymi formami. Výťažok z dražby pôjde detičkám do domu Charitas sv. Jozefa a ženám, ktoré bojujú so zákernou chorobou.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Basketbalisti Spišskej pomáhali deťom aj ženám.
6
Galéria
Zdroj: BK 04 AC LB SNV
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM