Správy Samospráva

Pavol Bečarik nielen o pandémii: Najviac ma sklamala veľká byrokracia

Prešli už tri roky od komunálnych volieb. Dva z nich sú poznačené pandémiou. Ako hodnotí súčasný spišskonovoveský primátor situáciu v meste?

Ilustračný obrázok k článku Pavol Bečarik nielen o pandémii: Najviac ma sklamala veľká byrokracia
Zdroj: Mesto Spišská Nová Ves

Do komunálnych volieb zostáva necelý rok. Zaujímalo nás, ako primátor Popradu hodnotí svoje funkčné obdobie aj vzhľadom na prebiehajúcu pandémiu.

Ako sa mesto popasovalo s pandémiou posledný rok? Boli nejaké investičné či iné projekty, ktoré pandémia zabrzdila?  

Všetky investičné akcie sú v štádiu realizácie alebo prípravy. Pandémia zabrzdila len organizovanie kultúrnych akcií.

Podnikatelia v meste zatvorili alebo postupne zatvárajú prevádzky, mnohé z nich možno neprežijú a neobnovia svoju činnosť. Ak by pandémia pokračovala ďalej, bude im mesto nápomocné? (napr. odpustenie/zníženie prenájmu za terasy a pod.)  

Všetkým podnikateľom sme odpustili nájomné za prenájom letných terás a zároveň sme znížili nájomné za mestské priestory o 50 %, a to v roku 2020 a 2021. Odpustenie, resp. zníženie nájomného v budúcom roku pripravujeme na prerokovanie do mestského zastupiteľstva.

Máte za sebou 3 roky pôsobenia na poste primátora Spišskej Novej Vsi, ak sa obzriete späť, ako by ste zhodnotili vaše pôsobenie vo funkcii? Stihnete do konca obdobia realizovať všetky Vaše plány, s ktorými ste šli do volieb?

Vynaložil som všetko úsilie, aby sa to podarilo naplniť. Zatiaľ sa podarilo približne 75 %, je však predčasné vyhodnocovať plnenie volebného programu, budem sa tomu venovať až na konci volebného obdobia.

Naopak, čo ste nestihli, nešlo podľa Vašich predstáv alebo čo vás sklamalo?

Svojej práci som odovzdal maximum svojho času. Najviac ma sklamala veľká byrokracia a legislatívne obmedzenia, ktoré sťažujú, resp. spomaľujú realizáciu investičných akcií.

Poďme ale aj trošku pozitívne a ľudsky. Čo by ste v tejto neľahkej dobe odkázali Novovešťanom? Kde hľadať silu, kde načerpať optimizmus?

Aby sa nebáli ísť vždy za svojím cieľom a nenechali sa odradiť.

Pred nami sú druhé pandemické vianočné sviatky a oslavy konca roka: Ako ich strávite?

V práci a v prírode.

Témy, ktoré hýbu Slovenskom:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM