JAB Kultúra

Park v Spišskej ožil umením: V centre mesta si môžete pozrieť desiatky diel, FOTO

Štvrtý ročník lákavej výstavy na netradičnom mieste odštartoval v piatok podvečer vernisážou a my sme boli pri tom.

Zdroj: Dnes24.sk

Park v centre Spišskej Novej Vsi sa zmenil opäť po roku na galériu. Umenie v parku odštartovalo svoj 4. ročník v uplynulý piatok podvečer vernisážou. Priamo v centre mesta tak môžete obdivovať šesdesiatku výtvarných a fotografických diel od tridsaťosem neprofesionálnych autorov.

S nápadom usporiadať takúto výstavu pod holým nebom prišiel pred štyrmi rokmi Tomáš Cehlár. „Veľmi sa teším, že sa opäť stretávame na vernisáži priamo pri fontáne v parku. Znova sa mi potvrdilo už pri inštalácii výstavy, že na tieto diela reagujú rôzne vekové kategórie, čo bolo vlastne cieľom a prvotnou myšlienkou. Dostať umenie medzi tých ľudí, ktorých by možno nikdy nenapadlo, aby išli do galérie. Možno ich táto výstava inšpiruje do budúcna, aby viac vnímali umenie a navštívili aj galériu," povedal pre Spišskú 24.

Víťazkou v kategórii výtvarné umenie sa stala šestnásťročná Miriam Juríková zo Spišskej Novej Vsi. Ako prezradila, do súťaže ju prihlásila jej učiteľka maľovania a jej dielo s názvom Postavy z tmy maľované technikou akryl bolo zároveň aj jej absolventskou prácou.

„Ja by som sa nikdy netrúfla sa prihlásiť do takejto veľkej súťaže, ale teraz som vďačná mojej pani učiteľke, že ma sem prihlásila. Bez nej by som to nedokázala. Ocenenie bolo pre mňa veľké, príjemné prekvapenie a motivácia do ďalšej tvorby,“ povedala víťazka.

Vernisáž bola spojená aj s oceňovaním najkrajších diel, ktoré vybrala odborná porota. Zaujímavosťou je, že na prvých troch miestach sa umiestnili žiaci základnej umeleckej školy v Spišskej Novej Vsi.

Príjemný podvečer spestrila v mestskom parku spišskonovoveská kapela Star Band a dvojnásobný majster Slovenska v hraní na klasickú gitaru Dávid Bílek. Výstava potrvá do 31. augusta.

Atmosféru zo spomínanej vernisáže si môžete pozrieť v našich galériách.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

OBRAZOM: V mestskom parku v Spišskej Novej Vsi môžete opäť obdivovať umenie
15
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM