JAB Rôzne

Parádny úspech študentky zo Spišskej: Marcela sa stala medzinárodnou víťazkou, FOTO

So svojimi drinkami ohúrila porotu. Študentka Hotelovej akadémie sa stala víťazkou barmanskej súťaže s medzinárodnou účasťou.

Ilustračný obrázok k článku Parádny úspech študentky zo Spišskej: Marcela sa stala medzinárodnou víťazkou, FOTO
7
Galéria
Zdroj: M. Spustová

Pochádza zo Spišskej Novej Vsi a je študentkou Hotelovej akadémie. Marcela Spustová sa nedávno zúčastnila medzinárodnej barmanskej súťaži Cassovia Koniferum Cup 2018 v Košiciach, kde získala absolútne prvenstvo!

Ako povedala pre náš portál majsterka odborných predmetov na Hotelovej akadémii Mária Biroščáková, súťaže sa zúčastnilo spolu 53 žiakov z rôznych slovenských a zahraničných odborných škôl. Zo Spišskej išli na súťaž dve dievčatá – Gabriela Kohútová a Marcela Spustová z III. A triedy.

„Súťaž prebiehala dva dni. Úlohou súťažiacich bolo v prvý deň napísať test z oblasti miešaných nápojov, tovaroznalectva a všeobecného prehľadu. Na druhý deň museli žiaci namiešať dva druhy nápojov – long a soft drinky, z každého po štyri porcie v časovom limite 6 minút,“ ozrejmila Biroščáková s tým, že odborná porota hodnotila techniku miešania barmana, chuť, vzhľad, vôňu, nápaditosť, originalita a celkovú prezentáciu nápojov.

Víťazke súťaže odovzdávali cenu predseda KSK Rastislav Trnka a prezident Slovenskej barmanskej asociácie Ján Šuchta. Ako nám prezradila ocenená študentka, bola to jej tretia súťaž a išla tam s cieľom umiestniť sa čo najlepšie. To, že bude prvá, však vraj určite nečakala.

„Tak ako pred každou súťažou som mala trému, ale počas toho, ako som stála pri stole a miešala nápoje, zo mňa tréma postupne opadávala,“ popísala svoje pocity počas súťaže. Ako doplnila, nápoje s názvami Slovenská exotica a Ovocné leto vymýšľala s pomocou majsterky, ktorá ju do súťaže aj prihlásila.

A ako sa cítila víťazka po vyhlásení výsledkov? „Bol to neuveriteľný pocit, strašne mi bilo srdce a ešte stále na to nenachádzam tie pravé slová. Cítim sa skvelo a motivovane. Určite ma to povzbudilo do ďalšej súťaže.“ Tá sa podľa jej slov bude konať už onedlho v Slovinku.

FOTO: Víťazka barmanskej súťaže s medzinárodnou účasťou pochádza zo Spišskej
7
Galéria
Zdroj: M. Biroščáková
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM