Rôzne

Parádny úspech novoveskej tanečnej skupiny: Zabodovala na Svetovom finále, FOTO a VIDEO

Tanečná skupina Denzz Industry zaznamenala opäť parádny úspech. So svojimi choreografiami sa nedávno zúčastnila Svetového finále a takto dopadla...

Zdroj: YouTube.com

Celý proces sa podľa slov vedúcej tanečnej skupiny Denzz Industry zo Spišskej Novej Vsi Kataríny Halasovej začal na kvalifikačnom kole v Nitre, kde súťažili s dvoma choreografiami. „Obe choreografie súťažili v kategórii Urban dance styles. Juniorská choreografia s názvom Idem, prídem, jeden POĎ! obsadila v Nitre 1. miesto a choreografia dospelých s názvom First breath of freedom obsadila 2. miesto,“ ozrejmila s tým, že obe choreografie sa kvalifikovali na Svetové finále v kategórii A, ktoré sa konalo v Chorvátskom Poreči.

Ako doplnila, účasť na Svetovom finále bola tohto roku dosť neistá, keďže sa kvalifikovali s dvojnásobným počtom tanečníkov, ako minulý rok a potrebovali aj dvojnásobné finančné pokrytie. „ Absolvovali sme teda kolobeh zháňania sponzorov, dopĺňania súťažných kostýmov a ďalšie hodiny tvrdej prípravy na tanečných sálach. Nakoniec sme za pomoci Centra voľného času, mesta Spišská Nová Ves, Lesov mesta, VÚC a iných sponzorov vyrazili na reprezentačnú výpravu do Poreča," pokračovala.

Množstvo zážitkov

Svetové finále trvalo podľa slov vedúcej tanečnej skupiny 5 dní a počas nich zažili tanečníci nespočetné množstvo zážitkov a nových skúseností. „Otvorenie Svetového finále bolo spojené s prezentáciou krajín na otváracej ceremónii, obrovským ohňostrojom na brehu mora a plážovou párty, kde sa tanečníci celý večer zabávali tým najsprávnejším spôsobom. Vytvorilo sa pár tanečných kruhov, kde sa tisíce tanečníkov delilo o svoje schopnosti a navzájom sa povzbudzovali,“ opísala Katarína.

Do Svetového finále sa kvalifikovalo celkovo 7 000 tanečníkov z celého sveta v desiatich tanečných štýloch. Juniorská choreografia nakoniec skončila na 8. mieste a choreografia dospelých obsadila 6. miesto.

„Vzhľadom na to, že minulého roku sme skončili na 11. mieste s jednou choreografiou, s tohtoročným umiestnením som absolútne spokojná. Určite si nemyslím, že nemáme na čom ďalej pracovať, ale uvedomujem si obrovský progress svojich tanečníkov, nie len po fyzickej, ale aj po mentálnej stránke a som na nich nesmierne hrdá,“ povedala vedúca tanečnej skupiny s tým, že veľká vďaka patrí aj tým, ktorí ich podporujú.

Záverečné predstavenie

„Špeciálna vďaka patrí OZ mladí ľudia a život, ktorí nás na našej ceste sprevádzali a ich vedúcemu Farkymu. Momentálne sme na konci jednoznačne najúspešnejšej tanečnej sezóny a v tomto roku nás čaká ešte pár akcií ako aj naše záverečné predstavenie s názvom Black dirty denzzing, na ktorom usilovne pracujeme s našimi kolegami z Black ladies. Budeme radi, ak nás prídete podporiť 21. júna do Domu kultúry Mier,“ uzavrela Katarína Halasová.

Zábery zo svetového finále tanečnej skupiny Denzz Industry nájdete aj v našich galériách.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

OBRAZOM: Tanečná skupina Denzz Industry na Svetovom finále
16
Galéria
Zdroj: Robin Polák
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM