Kultúra

Parádny úspech Adriána Ondova zo Spišskej: Vyhral Košický zlatý poklad

Študent spišskonovoveského gymnázia zožal parádny úspech. Zo svojou skladbou vyhral populárnu autorskú pesničkovú súťaž Košický zlatý poklad.

Ilustračný obrázok k článku Parádny úspech Adriána Ondova zo Spišskej: Vyhral Košický zlatý poklad
Zdroj: TASR

Adrián Ondov s vlastnou skladbou Negatíva sa v sobotu večer stal víťazom 33. ročníka populárnej autorskej pesničkovej súťaže Košický zlatý poklad. Za víťazstvo získal prémiu 1000 eur a možnosť nahratia víťaznej piesne v profesionálnom štúdiu RTVS.

Druhé miesto v košickom Kulturparku získala skupina z Michaloviec, ktorá si hovorí Ladies & Genitals, s piesňou Sladké časy mám pred sebou od autorov Jordána Doriča a Milana Hredzáka. Ako cenu si odniesla prémiu 750 eur.

Na treťom mieste skončila bratislavská skupina Catharsic s piesňou Miesto, kde spala láska autorov Vladimíra Bisa a Adama Váryho. Zároveň získali prémiu 500 eur.

Bol to šok

Adrián Ondov zo Spišskej Novej Vsi má 18 rokov, je študentom bilingválneho Gymnázia Javorová v Spišskej Novej Vsi so zameraním na anglický jazyk. Prvýkrát zažil veľkú slávu, keď zaznelo jeho meno.

„Bol to šok, našťastie netrval dlho, potom sme si to už začali všetci uvedomovať, že sa to naozaj deje a že sme o maličké percento boli lepší ako ostatní. Musím povedať, že aj ostatné kapely a jednotlivci boli perfektní. Hlavne sme radi, že s takouto konkurenciou sme uspeli práve my," uviedol víťaz známej súťaže.

140 skladieb

O výsledku finálovej dvanástky rozhodovala porota v zložení Igor Timko, Peter Bič, Viktória Vargová, Juraj Vančík, Jindřich Bardon, Richard Jajcay a riaditeľ súťaže Juraj Hidvéghy. V súťaži bolo spolu 140 skladieb, z ktorých o šestici finalistov rozhodla výberová komisia a druhú šesticu vybrali prostredníctvom SMS hlasovania poslucháči Rádia Slovensko.

Prvý ročník Košického zlatého pokladu sa uskutočnil v roku 1980. Od svojho vzniku vytvára priestor na prezentáciu a propagáciu tvorby mladým autorom a interpretom pôvodnej slovenskej populárnej hudby.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Foto:ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM