JAB Rôzne

Parádna novinka neďaleko nášho mesta: Postavia betlehem z ľadu!

Neďaleko Spišskej je v pláne atraktívna novinka. V parku vytvoria betlehem z ľadu! Prídu ho vyrobiť majstri, ktorí sa predviedli aj na Hrebienku.

Ilustračný obrázok k článku Parádna novinka neďaleko nášho mesta: Postavia betlehem z ľadu!
Zdroj: TASR

S blížiacim sa najkrajším obdobím v roku sú úzko spojené aj rôzne vianočné trhy, ktoré sa konajú po celom Slovensku. Výnimkou nebude ani Spišská Nová Ves. Vianočné trhy v našom meste odštartujú už 9.decembra.

Betlehem z ľadu

Komu by bolo však trhovania málo, stačí zájsť do susednej Levoče. Tam bude prebiehať 17. decembra tradičný vianočný remeselný trh. Ako pre náš portál povedal vedúci útvaru kultúry a propagácie z Mks v Levoči Vladimír Maľák, okrem vianočného trhu bude pre obyvateľov a návštevníkov Levoče pripravený aj bohatý kultúrny program či rôzne sprievodné akcie. A na vlastné oči budete môcť uvidieť atraktívnu novinku!

„Úplnou novinkou bude betlehem z ľadu, ktorý nám prídu vyrobiť majstri, ktorí sa predviedli aj na Hrebienku. Betlehem budú vyrábať v mestskom parku od 10.00 hod, “ prezradil Maľák s tým, že by malo ísť o sochy veľké približne 2 metre.

Okrem toho na trhovníkov čaká podľa jeho slov kultúrny program v mestskom parku ako aj v kongresovej sále. Okrem rôznych remeselníkov, ktorí na vianočných trhoch predvedú svoje práce bude pripravená aj výstava klubu Patchwork, burza kníh či súťaž o najchutnejší a zároveň najkrajší vianočný medovník.

Kultúrny program počas vianočných remeselných trhov:

Mestský park

  • 10.00 Janko Kulich – Kolegium
  • 11.00 Levočské základné školy
  • 14.00 Dychová hudba mesta Levoča
  • 15.00 FS Harihovčan
  • 16:00 Ringo Band

Kongresová sála

  • 10.00 Vystúpenie materských škol z Levoče
  • 14.30 Michal Smetanka a hostia

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Foto:ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM