Rôzne

Parádna akcia neďaleko Spišskej: Gelnické Lomidrevo sa vám postará o zážitky

Ukážky práce piliarov, ochutnávka domácej kuchyne aj ďalšie zaujímavosti. Gelnické Lomidrevo je plné lákadiel. Veď čítajte...

Ilustračný obrázok k článku Parádna akcia neďaleko Spišskej: Gelnické Lomidrevo sa vám postará o zážitky
Zdroj: TASR

Tradičné podujatie amatérskej súťaže piliarov Hnileckej doliny s názvom Gelnické Lomidrevo čaká tento rok jeho jubilejný 10. ročník. Zámerom tejto súťaže je podľa slov organizátorov predovšetkým spríjemniť jarné popoludnie všetkým návštevníkom podujatia a zaujímavým spôsobom ukázať mladým ťažkú prácu ľudí v lese, priblížiť prácu s drevom – od jeho vyrezania, opracovania až po jeho umelecké spracovanie a odovzdať im ľudové tradície Hnileckej doliny.

Súťaž sa uskutoční 29. apríla 2017 od 12.00 hodiny v Gelnici – časť Maria huta. Prítomní piliari súťažnou formou priblížia divákom svoju prácu v lese – spúšťanie a štiepanie dreva, rezanie na presnosť a čas, odvetvovanie a iné. Podujatie budú dotvárať remeselníci a rezbári, ktorí budú tvarovať na mieste drevnú hmotu rôznymi technikami ako napríklad vyrezávanie motorovou pílou.

Na podujatí nebude chýbať ani sprievodný program. Pre deti budú pripravené lákadlá ako jazda na koni, nafukovacie atrakcie, perníčky a cukrovinky. Pripravená je aj ochutnávka domácej kuchyne ako pirohy a kysnuté koláče. Súťaž piliarov v drevorubačských disciplínach vyvrcholí koncertom skupiny Drišľak.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Foto:ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM