Rôzne

Pankuškové fašiangy v Krompachoch: Ponúkli typické jedlo regiónu aj zábavu, VIDEO+FOTO

Jedlo, fašiangový sprievod, kultúrny program aj rôzne aktivity pre deti. Takýto bol siedmy ročník tradičného podujatia na Plejsoch.

Zdroj: Dnes24.sk

Slávnostný fašiangový sprievod v maskách na koči s koňmi otvoril v Krompachoch siedmy ročník Pankuškových fašiangov. Podujatie sa konalo počas uplynulej soboty v lyžiarskom stredisku Plejsy v Krompachoch.

„Je to jedno z podujatí programu Terra incognita, aby sme prilákali ľudí do tohto regiónu. Mesto zabezpečilo aj autobus od vlaku, čiže tu prišli aj Košičania. Je tu veľká skupina profesionálnych mäsiarov aj amatérov, pretože každý rok sa tu robia zabíjačkové špeciality. Prišli mäsiari z partnerských miest Krompách, Békescsaba v Maďarsku, Nadlak v Rumunsku a Rýmařov v Česku. Prichádzajú každý rok a vyrábajú svoje zakáľačkové špeciality,“ uviedla prednostka Mestského úradu v Krompachoch Anna Nemčíková.

Súčasťou programu bola i súťaž o vytvorenie najväčšej pankušky – šišky. Svojim pomenovaním je tento koláč z kysnutého cesta s džemom alebo lekvárom typický pre tento región.

V programe sa predstavili folkloristi z Krompách, Vojkoviec, Margecian, Spišskej Novej Vsi, ako aj hudobná skupina RuSnack's a Traky. Pre deti bola pripravená karnevalová diskotéka s Ujom Ľubom juniorom. Sprievodnými podujatiami boli i tvorivé dielne, kde si rodičia a deti mohli vytvoriť škrabošky, nechýbali ani súťaže s animátormi.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Pankuškové fašiangy sú už za nami: Vychutnajte si fotoreportáž priamo z miesta
14
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM