JAB Hokej

Palec hore pre odchovancov Spišskej: Godla a Skalický to odpálili naplno

Slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov sa zapísala do hokejovej mapy svojím výkonom na majstrovstvách sveta. O tretie miesto sme bojovali v kanadskom Toronte so Švédmi. Po šestnástich rokoch tak získali chalani bronzovú medailu. Odchovanci Spišskej boli pri tom...

Ilustračný obrázok k článku Palec hore pre odchovancov Spišskej: Godla a Skalický to odpálili naplno
Zdroj: TASR

Na majstrovstvách sveta do 20 rokov zažiarila naša reprezentácia už pri zápase s Čechmi. Keď sme sa po výsledku 3:0 posunuli do boja o medaily. Zápas s Kanadou nám síce nevyšiel, ale nakoniec sme si zahrali so Švédmi o tretie miesto. Zdolali sme ich 4:2. Na tomto úspechu sa podieľali značnou mierou aj odchovanci Spišskej Novej Vsi brankár Denis Godla a útočník Pavol Skalický.

„Denis Godla pochádza z Kežmarku a dres Novovešťanov obliekol naposledy v sezóne 2012/2013. V tomto ročníku debutoval už aj za seniorov, keď za nich odchytal šesť zápasov,“ píše sa na stránke HK Spišská Nová Ves. V súčasnosti je hráčom HC Slovan Bratislava. Je možné však, že sa v kariére posunie ešte vyššie.

Na majstrovstvách sveta sa totiž prezentoval obdivuhodným výkonom a získal tri ocenenia. Stal sa najlepším brankárom, najužitočnejším hráčom a dostal sa tiež do All Star tímu turnaja.

Pavol Skalický je Novovešťan a v súčasnosti hokejistom Spišskej. „ Od 9. januára bude ale na trojmesačnej skúške vo švédskom Örebre, v ktorom pôsobí aj ďalší Spišskonovovešťan, Július Hudáček,“ informuje HK Spišská Nová Ves. Na majstrovstvách sveta získal dva body za gól a asistenciu.

Zdroj: Dnes24/HK Spišská Nová Ves

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM