JAB Rôzne

Otužilci zo Spišskej a okolia Silvester oslavovali v Hornáde: FOTO a VIDEO

Už po piatykrát sa ponorili otužilci v posledný deň v roku do chladného Hornádu v Slovenskom raji. Slávnostnej chvíli prispôsobili aj outfity.

Zdroj: Dnes24.sk

Kúpanie sa v ľadovom Hornáde, dobrá nálada a slávnostné outfity. Skupinka otužilcov zo Spišskej Novej Vsi a bližšieho i širšieho okolia bola v posledný deň starého roku v Slovenskom raji neprehliadnuteľná.

Ako pre Spišskú 24 povedal predseda a zakladateľ občianskeho združenia – Pstruhy Slovenského raja Peter Klein, bolo to už piatykrát, kedy sa otužilci stretli na Zelenej lávke, aby spoločne oslávili Silvester aj týmto spôsobom.

Otužilcov je podľa jeho slov stále viac a viac čo ho veľmi teší. Aj v posledný deň v roku sa ich stretlo takmer štyridsať. Medzi domácimi nechýbali aj stáli hostia. „Je tu s nami aj partia od Piešťan, ktorá chodí s nami otužovať raz ročne a to je práve na Silvestra," ozrejmil.

Do vody sa v sukničke ponorila aj najmladšia otužilkyňa iba 6 – ročná Alžbetka zo Spišskej Novej Vsi . Ako prezradila k otužovaniu ju doviedol ocko a so pstruhmi otužuje už skoro rok. Silvester však s nimi týmto spôsobom trávila prvýkrát.

Studenú vodu si veľmi pochvaľovala, prezradila, že keď sa do nej ponorí tak až taká studená nie je :). Po prvýkrát sa do ľadovej vody chystala vstúpiť aj maturantka Barbora z Hrabušíc.

„Som tu so švagrom a prišla som sem preto, lebo som si to chcela vyskúšať. Už teraz mi je chladno a som zvedavá, aké to bude," prezradila nám pred vstupom do vody.

Na jej pocity sme sa spýtali aj neskôr. „Momentálne je mi strašná zima, ale bol to zaujímavý zážitok. Mám skrehnuté nohy, večer ich budem musieť rozhýbať na silvestrovskej zábave," zasmiala sa.

Ako prebiehal Silvester v réžií otužilcov si môžete pozrieť aj v našich galériách.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Zachytené objektívom: Silvester v ľadovom Hornáde v réžii otužilcov
24
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM