Miroslav Pomajdík Správy

Otrasné! Lupiči od muža žiadali peniaze, pritom ho dobili palicami

V utorok sa odohral v obci Smolník ďalší závažný prípad lúpežného prepadnutia. Ako nám povedali muži zákona, dvaja páchatelia prenikli do cudzieho domu, v ktorom pod hrozbou zabitia žiadali od majiteľa ( ročník 1951) peniaze a pritom ho dobili drevenými palicami.

Ilustračný obrázok k článku Otrasné!  Lupiči od muža žiadali peniaze, pritom ho dobili palicami
Zdroj: Webnoviny.sk

„Muža fyzicky napadli prinesenými drevenými palicami, bili ho po rôznych častiach tela, čím mu podľa lekárskej správy spôsobili zlomeninu ľavej lakťovej kosti, zlomeninu pravého členka, tržno-zmliaždenú ranu na hlave a rozsiahle zmliaždenie horných a dolných končatín s dĺžkou liečenia a práceneschopnosti viac ako 42 dní. Potom, ako poškodený ostal ležať na zemi, mu z domu odcudzili 90 eur v hotovosti a iné veci,“ informoval košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó.

Vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície v Spišskej Novej Vsi začal v tejto súvislosti trestné stíhanie pre obzvlášť závažný zločin lúpeže a zločin porušovania domovej slobody formou spolupáchateľstva, za ktorý páchateľom hrozí trest odňatia slobody 10 až 15 rokov.

Polícia konala rýchlo a už do dvoch hodín od prijatia oznámenia zadržala osoby podozrivé zo spáchania tohto skutku. „Ide o 20-ročného Mária B. a 17-ročného Lukáš T. (obaja zo Smolníka), ktorí už boli viac krát trestne stíhaní za násilnú i majetkovú trestnú činnosť (mladší z nich bol už 2 krát vyšetrovaný za násilnú trestnú činnosť v čase, keď mal len 12 rokov). Momentálne sú tieto osoby v cele policajného zaistenia,“ povedal Alexander Szabó a doplnil, že v dôsledku závažnosti konania páchateľov vec prevzal do vyšetrovania vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva PZ Košice, ktorý v predmetnej veci momentálne vykonáva ďalšie procesné úkony. S najväčšou pravdepodobnosťou im bude ešte dnes vznesené obvinenie a spracovaný podnet na ich väzobné stíhanie.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM