Peter Handzuš Rôzne

Organizátora protestov Gorila v Poprade navštívili policajti

Člen organizačného tímu protestov Gorila Zbyňo Džadoň informoval, že v mieste jeho tvalého bydliska ho v posledných dňoch hľadali policajti. Dôvodom malo byť prešetrenie jeho podpisu na petičnom hárku strany 99%.

„Nikdy som sa na žiaden petičný hárok spomínanej politikej strany nepodpisoval,“ takto znelo Džadoňove vyhlásenie smerované zástupcom policajného zboru. Tí mu na jeho podnet ukázali prefotený petičný hárok, ktorý má údajne patriť strane 99%. Hárok obsahoval aj číslo jeho občianskeho preukazu a vymyslený podpis. „Je to nehoráznosť, čo si už niektorí ľudia dovoľujú. Moje meno a osobné údaje boli zneužité v prospech nejakej politickej strany, ktorej sympatizantom som nebol a po tejto skúsenosti ani nikdy nebudem,“ zdôraznil Džadoň.

Popradčan zvažuje aj trestné oznámenie. „Ktovie, koľko ľudi sa stalo obeťou takéhoto podvodu. Ak sú tie prefotené hárky naozaj pravdivé, možno sa k tomu postavím aj razantnejšie. My bojujeme na celom Slovensku za naše práva, za spravodlivosť a nechceme tolerovať podobné podvody,“ dodal.

V posledných dňoch navštívili vyšetrovatelia tisícky domácností, aby overili platnosť podpisov na petičných hárkoch strany 99%.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM