JAB Rôzne

Opravy ciest či priestor pre psíčkarov: Na sídlisku Mier si určili top úlohy na r. 2017

Na najväčšom sídlisku v Spišskej zasadal prvýkrát v novom roku mestský výbor. Jeho cieľom bolo určiť hlavné úlohy na tento rok. Tu je ich prehľad.

Ilustračný obrázok k článku Opravy ciest či priestor pre psíčkarov: Na sídlisku Mier si určili top úlohy na r. 2017
Zdroj: Dnes24.sk

Na sídlisku Mier prvýkrát v tomto roku zasadal mestský výbor. Ako povedal jeho predseda Jozef Kačenga, prioritou stretnutia bolo určenie hlavných úloh na rok 2017. Dodal, že čo sa týka cieľov z minulého roku, tie ktoré sa nezrealizovali, sa automaticky posúvajú do tohto roku. „Úlohy na jednotlivé roky sú zadávané v poradí dôležitosti a aktuálnosti. To znamená, že čo sa podarí urobiť v danom roku, tak sa škrtá a ďalšie úlohy sa automaticky posúvajú do ďalšieho až kým sa tiež nesplnia,“ vysvetlil Kačenga.

Okrem vytýčených hlavných úloh informoval na zasadnutí výboru aj o chystanom umiestnení kamier na sídlisku. "Mestská polícia prehodnotila systém kamier umiestnených v meste. Na sídlisku Mier budú umiestnené kamery na ulici Leteckej, na Šafárikovom námestí, a na križovatke ulíc Bezručová a Trieda 1. mája,“ doplnil predseda výboru s tým, že realizácia by mala prebehnúť v prvom polroku.

Na rok 2017 si mestský výbor na sídlisku Mier určil tieto hlavné úlohy:

  • Oprava ciest: Bezručova ulica , Jilemnického, Krčméryho , J. Wolkera (dokončenie), Medza, Štúrovo nábrežie – 1. časť, J. Fándlyho ulica 1 – 3.
  • Oprava chodníkov: J. Wolkera, pri garážach (pri ZŠ Nejedlého), Nákupné centrum – chodníky pod strieškou , Trieda 1. mája , Bezručova 1 –7 (vnútroblok), Štúrovo nábrežie 9, 10.
  • Výstavba nových parkovísk: Bezručova ulica , Štúrovo nábrežie 12–13, Komenského ulica 9 – 15, Trieda 1. mája za bytovým domom č.26 (Čo sa týka výstavby týchto konkrétne menovaných parkovísk, tak to je podľa slov Kačengu vízia výboru nie iba na tento rok, ale aj do ďalších rokov.) Nejedlého ulica, dokončenie parkoviska.
  • Oplotiť detské ihriská, vyriešiť ich údržbu, na detských ihriskách zverejniť prevádzkové poriadky, zmodernizovať staré detské ihriská.
  • Dokončiť oplotenie kontajnerov na celom sídlisku.
  • Vytvoriť vhodný priestor pre psíčkarov.
  • Zabezpečiť rekonštrukciu a modernizáciu športových ihrísk, upraviť asfaltový povrch a vybaviť novým športovým náčiním.
  • Vyznačiť vodorovné dopravné značenie na existujúcich parkoviskách.
  • Zabezpečiť náter mostových konštrukcií.
  • Doriešenie osvetlenia pešieho mosta medzi sídliskom Mier a nákupným centrom Lidl.
  • Obnova zábradlia na Triede 1. mája.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM