Krimi

OHAVNÉ týranie vnúčat: Starkí z Veľkej Lomnice sa neštítili ničoho, spálené telíčka i hladovka!

Otrasný prípad zaznamenali muži zákona v známej obci pod Tatrami. 54-roční starí rodičia už majú na krku závažné obvinenie.

Ilustračný obrázok k článku OHAVNÉ týranie vnúčat: Starkí z Veľkej Lomnice sa neštítili ničoho, spálené telíčka i hladovka!
Zdroj: Polícia SR - Trenčiansky kraj

Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Kežmarku vzniesol obvinenie voči 54-ročnému mužovi a rovnako starej žene, obaja z obce Veľká Lomnica, za zločin týranie blízkej osoby a zverenej osoby.

Štyri maloleté deti (vo veku 9,8,6 a 4) boli súdom od leta 2019 dočasne zverené do starostlivosti Centra pre deti a rodiny. Občasne navštevovali miesto svojho trvalého bydliska, kde sa o nich „starali“ ich starí rodičia.

Tí im ale spôsobovali psychické a fyzické utrpenie. V stave opitosti im opakovane odopierali jedlo, vulgárne im nadávali, bili ich a muž do nich hádzal aj kamene. Deťom spôsobili popáleniny na rôznych častiach tela, navádzali ich na pitie alkoholických nápojov a fajčenie cigariet. Tieto ohavnosti vystupňovali počas pobytu maloletých u starých rodičov v období posledných zimných prázdnin,“ konkretizuje ohavné činy krajská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová.

Obvinení sú stíhaní na slobode, ak sa im vina preukáže hrozí im trest odňatia slobody na sedem až pätnásť rokov.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM