JAB Rôzne

Odvážni odídu so živým pstruhom: Otužilci zo Spišskej a okolia mieria do centra mesta

Súčasťou Vianočného trhu budú aj Pstruhy Slovenského raja. Otužilci zo Spiša sa budú kúpať priamo v centre mesta a to nie je všetko.

Ilustračný obrázok k článku Odvážni odídu so živým pstruhom: Otužilci zo Spišskej a okolia mieria do centra mesta
Zdroj: Dnes24.sk

Už len dva dni nás delia od začatia 29. ročníka Vianočného trhu. Ten sa bude konať v centre Spišskej Novej Vsi od piatku 13. decembra do nedele 15. decembra. Tento rok sa môžeme tešiť aj na rôzne novinky.

Jednou z nich sú aj Pstruhy Slovenského raja. Otužilci zo Spišskej a okolia si užívajú svoje otužovanie pravidelne každý týždeň v ľadovom Hornáde na Zelenej lávke, kde oslavujú zvyčajne aj všetky sviatky.

A tak aj my sme už s nimi v prekrásnej prírode Slovenského raja zažili Mikuláša, Vianoce, silvestrovskú párty a mnoho iných akcií. Minulý rok sa prvýkrát presunuli aj do mesta pred jeden zo supermarketov.

Tento rok zavítajú na Vianočný trh a svoju kaďu s ľadovou vodou si napustia priamo pred Radnicou. Ako pre Spišskú 24 povedal predseda a zakladateľ občianskeho združenia – Pstruhy Slovenského raja Peter Klein, chcú ísť opäť medzi ľudí a propagovať zdravý životný štýl.

Otužovaním predchádzať chorobám a užívať si Vianoce v zdraví. Na svojom mieste budú v piatok aj v sobotu od 17:00 hod. Zaujímavosťou je aj ich ponuka. „Kúpať sa budeme hneď vedľa kade v ktorej sa budú nachádzať živé pstruhy. Ten kto sa odváži a vojde aspoň na chvíľu k nám do kade dostane za odmenu čaj, cukrovinky aj živého pstruha," povedal.

Voda bude mať podľa jeho slov približne 5 stupňov závisí aj od vonkajšej teploty a vojsť do nej stačí len na chvíľočku. Otužovanie si tak priamo v centre Spišskej môže vyskúšať ktokoľvek bez rozdielu veku.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Ako to vyzeralo minulý rok na už spomínanej akcii si môžete pozrieť v našej galérii.

Čo sa to dialo pred supermarketom v Spišskej? Ľudí upútal netradičný výjav!
18
Galéria

Hl. foto: archívne

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM