Kultúra

Odštartuje už na začiatku júla: Leto na Spišskom hrade zatraktívni festival

Letná sezóna na Spišskom hrade bude obohatená aj o kultúrny festival s názvom Leto na hrade. Pobyt návštevníkom spestria divadelné piatky či tajomné noci na hrade.

Ilustračný obrázok k článku Odštartuje už na začiatku júla: Leto na Spišskom hrade zatraktívni festival
Zdroj: TASR

Návštevníci dominanty Spiša sa môžu tešiť na kultúrny festival s názvom Leto na hrade. Ako informovala Dáša Uharčeková Pavúková zo Spišského múzea v Levoči, divadelné piatky na Spišskom hrade budú v priebehu leta začínať vždy o 20.00 hod.

„Prvé divadelné predstavenie sa uskutoční už 1. júla a predstaví sa Divadlo Kontra s monodrámou Nenávidím. Divadlo na hrade odohrá aj hru Rum a Vodka," uviedla Pavúková. Predstavenie Posledné kúzlo uvedie Alimah Fusion a Divadlo Alchýmie z Popradu. Dve predstavenia predvedie aj bratislavské Teatro Colorato.

Čítajte tiež: Divadlá, koncerty aj letné kino: V Spišskej onedlho začína kultúrne leto

Od soboty 2. júla do utorka 5. júla vystúpia v areáli hradu akrobati z Born to trick, ktorí budú súčasťou aj sobotnej nočnej prehliadky. Tá vyvrcholí ohňovou šou v podaní Pánov Spiša. Už prvý prázdninový víkend a sviatočné dni bude svojím bohatým programom predzvesťou Leta na hrade, ktoré bude tento rok plné hudby, historického šermu, divadiel a zážitkov.

„Koncert Na koreňoch hudobného zoskupenia Karpaton si môžu návštevníci hradu užiť 24. júla o 20.00 hod,"po­vedala Pavúková. Ako doplnila tak 12.-13. augusta sa na Spišskom hrade po troch rokoch opäť uskutoční medzinárodná konferencia spojená s medzinárodným festivalom súHRADnice.

Foto:ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM