JAB Kultúra

Odštartoval prvý decembrový týždeň: Najmenších zaiste poteší príchod Mikuláša

Ak si hľadáte program na najbližšie dni, poradíme vám. Počas týždňa sa chystá niekoľko zaujímavých akcií, okrem iného aj Mikuláš, koncerty či divadlo.

Ilustračný obrázok k článku Odštartoval prvý decembrový týždeň: Najmenších zaiste poteší príchod Mikuláša
Zdroj: Dnes24.sk

Filmový klub / Volanie

3. decembra 2019 o 19:00 hod., kino Mier

Cez portréty troch mníchov zachytáva celovečerný dokumentárny film Erika Prausa neopakovateľnú duchovnú atmosféru a mystiku pravoslávneho kláštora Počájivská lávra. Otcovia Gabriel, Vicilentius a Nazarij sa tu zbavili traumatizujúcej minulosti, dosiahli pokoj a vyrovnanosť a našli zmysel života. Pod tlakom materiálnej biedy a duchovného zúfalstva navštevujú toto pútnické miesto masy veriacich, aby načerpali nové sily a odpustenie. Film s úctou pozoruje každodenný život mníchov, ale všíma si aj okázalú nádheru kláštorného prostredia. Cesta viery nie je len výsadou vyvolených. Je otvorená pre každého, kto pocíti „volanie“.

Prichádza zima k nám

4. decembra 2019 o 16:00 hod., areál CVČ Adam

Centrum voľného času Adam pripravil zábavné popoludnie pre deti – privítanie zimy s príchodom Mikuláša so svojou družinou. Tešiť sa môžete aj na jarmok, vystúpenia detí MŠ, ZŠ, CVČ , ako aj na sladké potešenie od Mikuláša či vianočnú večernú rozprávku.

Richard Müller & band

4. decembra 2019 o 18:30, Dom kultúry Mier

S tohtoročným projektom “Šansóny a iné piesne” precestuje Richard Müller spolu s hosťami Michaelom Kocábom a Ondřejom Soukupom celé Slovensko a Česko. Koncertný program pozostáva zo šansónových piesní z autorskej dielne Hapka/Horáček, s tematicky nosným albumom V penziónu svět, na ktorom v r. 1988 exceloval okrem iných interpretov Richard Müller aj Michael Kocáb. V programe zaznejú menej hrané piesne z diskografie R.Müllera, ako aj overené hity v skvelých aranžmánoch špičkovej sprievodnej skupiny.

Mikuláš v meste

5. decembra 2019 o 16:00 hod., pódium pred Redutou

Spoločne s anjelom, čertom a zvieratkami privítame Mikuláša a jeho sprievod. Príďte, čakajú vás dobrôtky od Mikuláša aj veselý príbeh s pesničkami v podaní divadla Portál z Prešova.

Spišské zborové dni

5. decembra 2019 o 17:00 hod., Gréckokatolícky chrám Premenenia Pána

Regionálna nesúťažná prehliadka speváckych zborov pôsobiacich na území Spiša.Predstaví sa Miešaný spevácky zbor CHORUS IGLOVIA Spišská Nová Ves, Miešaný spevácky zbor MEGALINARION Spišská Nová Ves a Spevácky zbor DIMITRIOS Poráč.

Life kouč

6. decembra 2019 o 19:00 hod., divadlo Kontra

Life kouč je komediálny príbeh dvoch ľudí, z ktorých jeden nachádza svoje miesto v džungli života a druhý si uvedomí, že cesta, ktorou šiel doteraz, nevedie tam, kam by si želal…

Šťastný nový rok

6. decembra 2019 o 19:00, kino Mier

Vianočná romantická komédia v réžii Jakuba Kronera s výnimočným hereckým obsadením, natočená v zimnom prostredí Vysokých Tatier. Scenár filmu sa začína pár dní pred Vianocami a končí na Nový rok a cez množstvo komických, ale i romantických situácií ukazuje, že láska má veľa podôb, ale nakoniec si každého nájde.

Spišské ozveny Nežnej revolúcie

7. decembra 2019 o 18:00 hod., Múzeum Spiša

Sprievodné podujatie výstavy „Jak to bulo v Novejši“. V rámci tohto podujatia najskôr prebehne komentovaná prehliadka výstavy „Jak to bulo v Novejši“, potom sa uskutoční koncert piesní Nežnej revolúcie v podaní Tomáša Kuľku. Na záver sa bude konať diskusia s účastníkmi Nežnej revolúcie v Spišskej Novej Vsi.

Tri prasiatka a vlk

8. decembra 2019 o 16:00 hod.,Spišské divadlo

Klasická krochkajúca rozprávka o troch ružových pupkáčoch – Ňafovi, Nifkovi a Ňufke, ktorí na vlastnej prasiatkovskej koži pocítia, že postaviť si domček je oveľa dôležitejšie, ako napchávať sa žaluďmi a leňošiť. Taktiež im ich kvíkajúce srdiečko našepká, ako zvíťaziť nad pažravým Vĺčkom – Tĺčkom. A prekvapenie na záver – príde i Zajko!

Slovensko Advent 2019 / vianočný koncert

8. decembra 2019 o 19:15 hod., Koncertná sála Reduty

RTVS pripravila koncert, ktorý sa bude konať v koncertnej sále Reduty. Príde aj Mário KULY Kolár (Desmod) a nebude chýbať ani vianočný koncert komorného súboru Musica Cassovia Košice.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Spišská začína žiť vianočnou atmosférou. Kliknite na galériu.

Zachytené objektívom: Vianočná výzdoba pribúda aj v Spišskej
12
Galéria

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM