JAB Kultúra

Oddýchnite si na zaujímavých podujatiach: Čo ponúka víkend v Spišskej a okolí?

Dva voľné dni sú už tu a spríjemniť vám ich môžu aj zaujímavé podujatia v Spišskej a okolí. Zoznámte sa aj vy s našimi tipmi...

Ilustračný obrázok k článku Oddýchnite si na zaujímavých podujatiach: Čo ponúka víkend v Spišskej a okolí?
Zdroj: Dnes24.sk

Deň detí na Košiarnom briežku

10. júna. 2017 od 10:00, Košiarny briežok

Aj táto sobota bude patriť opäť deťom. Stráviť ju môžu v prekrásnej prírode Slovenského raja na Košiarnom briežku. Na svoje si prídu menší aj väčší. Tešiť sa môžete na rôzne športové aktivity, súťaže a nebude chýbať ani rozprávka.

Ručne maľovaný odev

10. júna. 2017 o 15:00, KD Smižany

V susedných Smižanoch je počas soboty pripravený workshop ručne maľovaných odevov s tematikou ľudových motívov. Lucia Laciaková vás naučí vyrobiť si jedinečné tričko technikou maľby na textil. Môžete si namaľovať svoje vlastné tričko s ľudovým vzorom pod vedením odborníčky.

Šmolko party

10. júna. 2017 od 13:00, Novoveská Huta (futbalové ihrisko)

Občianske združenie Venus pripravilo v sobotu zábavné podujatie pre rodiny s deťmi. Tešiť sa môžete na tvorivé dielne s animátormi, atrakcie a športové aktivity či ukážky psovodov a hasičov. Nebude chýbať ani minidisko s maskotmi šmolkov. Výťažok z akcie poputuje deťom do zariadenia núdzového bývania v Spišskej Novej Vsi.

Umenie v pohybe

10.júna. 2017 o 17:00 a 19:00, DK Mier

Známa novoveská tanečná skupina Denzz Industry organizuje už po 10-krát celovečerné predstavenie s názvom Umenie v pohybe. Čakajú vás originálne choreografie, nápadité príbehy, autentické kostýmy a kulisy i skvelé tanečné výkony.

Baby šéf

10 – 11. júna. 2017 o 17:00, kino Mier

Navonok síce pôsobí ako milé bábätko, ale vo svojom vnútri je to skúsený biznismen, posadnutý obchodnými úspechmi. Pracuje pre organizáciu BabyCorp a jeho hlavným poslaním je zistiť, prečo deti prehrávajú na trhu rodičovskej lásky. Animovanú rodinnú komédiu si môžete vychutnať v sobotu, alebo v nedeľu v kine Mier.

Ženský zákon (po spiški)

10.júna.2017 o 19:0­0, Spišské divadlo

Veselohra známeho slovenského dramatika Jozefa Gregora Tajovského „Ženský zákon“ je prvou inscenáciou z cyklu uvádzania hier, ktoré majú blízky vzťah k spišskému regiónu, či už autorom, témami, prostredím alebo nárečím. Hoci sa tento klasický ľúbostný príbeh Miška a Aničky, ktorí musia vo svojej láske prekonávať prekážky v podobe mamonárstva a malomeštiactva rodičov, neodohráva v spišskom prostredí a ani samotný autor nie je rodákom zo Spiša, prinášajú tvorcovia inscenácie tento titul v spišskom nárečí. Samotný prekladateľ dramatického textu Anton Kret je rodákom zo Smižian. Klasiku v spišskom nárečí si môžete vychutnať v sobotu večer.

Cirkus Pinka

11.júna.2017 o 16:0­0, podkrovie Matice slovenskej

Bábkové divadlo spod Spišského hradu sa s divadelnou sezónou rozlúči tohtoročnou novinkou – inscenáciou Cirkus Pinka! V nedeľu popoludní si môžete vychutnať dojímavý príbeh akrobatky Pinky o tom, aké tenučké je lano medzi úspechom a neúspechom.

Tri zlaté vlasy deda vševeda

11. júna o 16:00, Spišské divadlo

Tradičnú rozprávku pre deti si pripravili na nedeľné popoludnie herci Spišského divadla. Príbeh chudobného Plavčíka, ktorý sa vyberie na dlhú dobrodružnú cestu za tajomným dedom Vševedom, aby získal od neho tri zlaté vlasy a mohol sa tak oženiť s princeznou zaiste zaujme nejedného malého diváka.

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM