JAB Samospráva

Obyvatelia sídliska Tarča sú vytočení: Hlučná a podgurážená mládež nám znepríjemňuje život!

Ľudia sa sťažujú a situácia sa dostala už aj pred mestských poslancov. Podľa obyvateľov, podgurážená a hlučná mládež znepríjemňuje život na Tarči.

Ilustračný obrázok k článku Obyvatelia sídliska Tarča sú vytočení: Hlučná a podgurážená mládež nám znepríjemňuje život!
Zdroj: TASR

Na ostatnom zasadnutí mestského zastupiteľstva sa prerokovávalo viacero bodov. Pozornosť upútala aj téma, ktorá sa nastolila na rokovaní poslancov v časti interpelácie a otázky. Mestský poslanec Vladimír Jančík, ktorý je zároveň aj predsedom mestského výboru sídliska Tarča, predniesol sťažnosť od občanov tohto sídliska na hlučnú a podguráženú mládež.

Ako podotkol, ide hlavne o obyvateľov ulíc Lipovej a Gaštanovej, kde je mládež v neskorých večerných či skorých ranných hodinách po potužení alkoholom hlučná. „Myslím si, že si naši obyvatelia po práci zaslúžia oddych a spánok . A to nehovorím o tom, že problém bude väčší s narastajucími teplotami a školskými prázdninami,“ doplnil.

Podľa slov poslanca túto situáciu preberal aj s náčelníkom mestskej polície, ktorému poďakoval za spoluprácu. „Zároveň by som chcel požiadať, aby kontroly boli počas víkendov intenzívnejšie, aby nedochádzalo k porušovaniu nočného pokoja, ako aj verejného poriadku,“ požiadal poslanec.

Ohľadom tejto problematiky sa v diskusii vyjadril primátor mesta Ján Volný. ,,O tomto probléme mesto vie a už na tom pracuje mestská polícia v súčinnosti so štátnou políciou. Problém s popíjajúcou mládežou je stále v inej časti mesta. Teraz vznikol na Tarči. Budeme sa to snažiť eliminovať a predchádzať takýmto problémom ,“ uzavrel primátor.

Čítajte tiež:

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM