JAB Rôzne

OBRAZOM: Títo Spišiaci poskladali rubikovu kocku jednou rukou!

Pamätáte si na rubikovú kocku a viete ju poskladať? Fanúšikovia a nadšenci tejto kocky sa zišli v Harichovciach a zmerali si svoje sily. A nielen to! Niektorí odvážlivci to dali len jednou rukou!

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Títo Spišiaci poskladali rubikovu kocku jednou rukou!
Foto: Jana Buvalová

Nie každý vie poskladať rubikovú kocku. Sú však aj takí, čo to robia aj jednou rukou. Bratia Martin a Michal Vaskovci z Harichoviec sú nadšencami skladania kocky rôznych obtiažností a spôsobov. Trošku zo svojho umenia Michal (15) predviedol aj nesúťažne.** Pozrite si VIDEO**

Na otázku, prečo sa rozhodli z organizovať takúto súťaž Martin (18) odpovedá. „Nás to veľmi baví zúčastňujeme sa rôznych súťaží v Čechách a Poľsku a chceli sme vedieť, ako sú na tom Spišiaci.“ Súťaž o majstra Spiša prebiehala na farskom dvore za výdatnej pomoci centra voľného času. Prihlásiť sa mohol ktokoľvek bez rozdielu veku.

Súťažili baby aj chalani

Do súťaže sa prihlásilo aj dievča, ktoré sa naučilo skladať kocku pár dní pred súťažou. Odmenou pre víťazov boli rubikové kocky rôznej náročnosti. Pre všetkých bola pripravená torta, v tvare (ako inak) rubikovej kocky. Víťazom sa stal 14 -ročný Michal Repaský z Harichoviec.

„Som rád, že som vyhral súťaž. Od kedy skladám kocku, chcel som vyhrať nejakú súťaž a dnes sa to podarilo,“ prezradil svoje pocity Michal. Kocku skladá dva roky. Ako prezradil, keď ju začal skladať, mal čas okolo dvoch minút. Súťaž vyhral s priemerným časom 30 sekúnd. Jeho osobný rekord je 16 sekúnd. „Niekedy som kocku skladal každý deň aj po dve hodiny, ale od minulého leta, kedy som sa zúčastnil medzinárodnej súťaže v Pardubiciach – Czech open, som skoro vôbec neskladal. Asi pred týždňom som začal nanovo a zistil som, že som sa zhoršil. Ale som rád, že som vyhral,“ doplnil s úsmevom majster Spiša.

Druhé miesto patrilo Matúšovi Pitoňákovi z Tatranskej Javoriny s priemerným časom 40 sekúnd. Tretiu priečku obsadil Levočan Matúš Tkáč s časom 52 sekúnd.

Nesúťažná ukážka v skladaní rubikovej kocky jednou rukou
1
Galéria
Majstrovstvá Spiša v skladaní rubíkovej kocky
9
Galéria
Foto: Jana Buvalová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM