JAB Rôzne

Obrazom: Mládež v Spišskej oslavovala svoj sviatok priamo na námestí

Na námestí v Spišskej to počas víkendu opäť žilo. Po prvýkrát v našom meste oslávila svoj deň aj mládež. Nechýbali rôzne tanečné a hudobné vystúpenia.

Ilustračný obrázok k článku Obrazom: Mládež v Spišskej oslavovala svoj sviatok priamo na námestí
15
Galéria

12. august je Medzinárodným dňom mládeže. Svoj sviatok oslavovali mladí ľudia po prvýkrát aj v Spišskej Novej Vsi. Hoci počasie bolo premenlivé a dážď zmenil niektoré plánované aktivity, park pri Evanjelickom kostole sa v sobotu popoludní zaplnil viac ako zvyčajne.

„Pri príležitosti Medzinárodného dňa mládeže sme sa rozhodli vytiahnuť mladých na námestie v parku. Chceme ukázať mladých ľudí, ktorí sú šikovní, ktorí sa niečomu venujú a takto spoločne osláviť náš deň,“ povedal pre náš portál predseda OZ Mladí ľudia a život Matej Farky Farkalín.

Ako doplnil, na premiérové podujatie prijalo pozvanie sedem organizácií, ktoré pracujú s mladými ľuďmi. „Okrem OZ Mladí ľudia a život to boli zástupcovia Klubu mladých, Projekt MP, Skauti či OZ Nespi Spiš. Do Spišskej pricestovali zástupcovia Rady mládeže Košického kraja či Krajská rada žiackych školských rád Košického kraja," vymenoval.

Popoludnie spríjemnili aj vystúpenia lokálnych tanečných skupín BDS krew, Denzz Industry či Black Ladies. Pre účastníkov podujatia boli pripravené aj rôzne hry či škola tanca pod vedením tanečníkov. Čerešničkou na torte bolo večerné vystúpenie pomerne novej kapely Akustika.

Na pláne bola aj súťaž o najlepšiu partu mladých ľudí, ktorí mali plniť zadané úlohy. „Súťaž o najlepšiu partu sme nezorganizovali kvôli nepriaznivému počasiu, no ceny od sponzorov sme nakoniec odovzdali najviac sa baviacim a tancujúcim partiám na koncerte,“ uzavrel Farkalín.

Ako oslavovala mládež svoj deň si môžete pozrieť aj v našej galérii.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Zachytené objektívom:Lepšejší deň si užila mládež v Spišskej
15
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM