JAB Rôzne

Obrázky plné radosti: V Spišskej Novej Vsi sa rozdávali objatia

V uliciach Spišskej sa objímalo vo veľkom. Dobrovoľníci navštívili aj rôzne inštitúcie a okrem radosti a dobrého pocitu sa snažili napriek nepriazni počasia o zápis do knihy rekordov.

Ilustračný obrázok k článku Obrázky plné radosti: V Spišskej Novej Vsi sa rozdávali objatia
Zdroj: Slavomír Vavrek

Nepriaznivé počasie trošku prekazilo pôvodný plán odštartovať tretí ročník Hug Day v našom meste už tradične z najvyššej veže Slovenska. Ako nám však povedal organizátor akcie Matúš Sedlák, počasie nikoho nezastrašilo a tento rok začal Deň objatí po spoločnom zazvonení na zvon šťastia pri radnici mesta.

Dobrovoľníci potom vyrazili do ulíc Spišskej. Objatia však nerozdávali len okoloidúcim na ulici. Podľa slov organizátora navštívili aj mestský úrad, materské či základné školy. Objatím boli potešiť aj chorých v spišskonovoveskej nemocnici a navštívili aj domov dôchodcov. „Počas programu sme navštívili aj Slovenskú poštu, kde vystúpilo hudobné kvarteto študentov konzervatória pod vedením Filipa Halečku,“ priblížil Matúš Sedlák.

Okrem rozdávania radosti bol však tento ročník výnimočný tým, že sa účastníci tejto akcie pokúsili o zápis do slovenskej knihy rekordov. Za šesť hodín objímania 67 dobrovoľníkov rozdalo 17 083 objatí a plánovaný zápis úspešne zrealizovali. Len pre zaujímavosť, v Spišskej Novej Vsi zaznamenali minulý rok 11 723 objatí.

Ako to počas Dňa objatí vyzeralo na mnohým miestach nášho mesta si môžete pozrieť v našej galérii.

Môže vás zaujímať:

Už teraz si zapíšte do kalendárov: Top 10 akcií v Spišskej a okolí počas letných prázdnin

Učiteľka ich zbierala 10 rokov a sú parádne: Výber hlášok z gymnázia v Spišskej!

GALÉRIA: V Spišskej sa objímalo vo veľkom
10
Galéria
Zdroj: Slavomír Vavrek
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM