JAB Rôzne

Obdivuhodný úspech: Novoveská tanečná skupina sa kvalifikovala na majstrovstvá sveta

Tanečnú skupinu Denzz Industry tvorí partia mladých ľudí, ktorým sa parádne darí. Prednedávnom sa dokonca kvalifikovali na majstrovstvá sveta.

Ilustračný obrázok k článku Obdivuhodný úspech: Novoveská tanečná skupina sa kvalifikovala na majstrovstvá sveta
Zdroj: Denzz Industry

Tanečná skupina Denzz Industry zo Spišskej Novej Vsi vznikla v roku 2011. Momentálne má 100 členov vo veku od 4 do 25 rokov, ktorých vedúcimi sú Katarína Halásová a Aneta Petríková. Tanečná skupina má za sebou už niekoľko úspechov, súťaží a predstavení po celom Slovensku. Tentokrát však začala sezónu naozaj veľkolepo.

Výborné umiestnenie

Ako pre náš portál povedala vedúca skupiny Katarína Halásová, v marci sa zúčastnili v Nitre prvej súťaže tanečnej sezóny, ktorej účelom je kvalifikácia na majstrovstvá Sveta v Chorvátsku. Tie sa budú konať koncom mája. „Súťaže sa zúčastnilo päť krajín – Rakúsko, Maďarsko, Česká republika, Rumunsko, Slovensko a odborná porota vyberala z 330 choreografií v šiestich tanečných štýloch. Súťažná choreografia Denzz Industry bola hiphop formácia v hlavnej vekovej kategórii (+16 rokov) a tancovalo 15 tanečníkov pod vedením mňa a Anety Petríkovej,“ priblížila Katarína.

Ako doplnila, formáciu pripravovali od decembra a tréningy prebiehali takmer denne. Tréningy na súťaž sú podľa jej slov oveľa náročnejšie ako tréningy na vystúpenie. „Kým pre verejnosť pripravujeme vystúpenia založené na efektoch hudbe a pozitívnej energii, choreografia na súťaž musí byť vyšperkovaná do detailov a niekedy to nie je ani veľká zábava, ale často hodiny a hodiny driny,“ opísala s tým, že hoci súťaže nie sú ich prioritou, rozhodli sa ich pár tohto roku absolvovať najmä kvôli rozvoju mladších tanečníkov, ktorí by si mali skúsiť všetko. „Každé podujatie ma inú atmosféru a každá skúsenosť nás posúva vpred a formuje našu osobnosť,“ doplnila.

V súťaži svojou choreografiou a jej prevedením porotu zaujali a obsadili 2. miesto, no napriek tomu, sa so získaným počtom bodov od poroty kvalifikovali na majstrovstvá sveta v Chorvátsku, dokonca vo výkonnostnej kategórii A.

Krok vpred

„Pokiaľ ide o pocity, samozrejme, že každé ocenenie poteší, no sama za seba tento úspech nijako neprežívam, umiestnenia pre mňa nie sú na prvom mieste. Skôr preferujem vnútorné uspokojenie z toho, že sme to zvládli na jednotku a choreografia bola veľmi kvalitne odtancovaná. Som nesmierne hrdá na všetkých mojich tanečníkov, odviedli fakt profesionálnu prácu,“ pochválila svojich zverencov.

Aj účasť na majstrovstvách sveta by bola podľa jej slov možnosťou zabojovať, posunúť sa o krok vpred a získať nové, cenné skúsenosti. „Ak sa nám podarí zohnať financie, s hrdosťou budeme reprezentovať naše krásne Slovensko, Novejšu a samozrejme, Centrum voľného času, ktoré nás tak veľmi podporuje,“ uzavrela Katarína.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM