JAB Kultúra

Nudiť sa rozhodneme nebudeme: Toto sú TOP akcie októbra, ktoré nás čakajú v Spišskej

Október už klope na dvere. Vybrali sme preto podujatia, ktoré počas neho radíme nevynechať v Spišskej a ktoré považujeme za tie naj.

Ilustračný obrázok k článku Nudiť sa rozhodneme nebudeme: Toto sú TOP akcie októbra, ktoré nás čakajú v Spišskej
Zdroj: Dnes24.sk

Lenka Filipová & kapela

8. októbra 2018 o 18:00, Dom kultúry Mier

V rámci koncertného tour 2018 sa predstaví novoveským divákom česká speváčka, gitaristka a hudobná skladateľka Lenka Filipová so svojimi hosťami – hráčom na keltskú harfu, akordeón a cajon Seanom Barrym a klavíristom Járou Bártom.

Medzinárodný festival horských filmov

od 10. októbra 2018, kino Mier

Fanúšikovia hôr a horských filmov si v októbri tiež prídu na svoje. V kine Mier sa totižto chystá 26. Medzinárodný festival horských filmov. Ten odštartuje v stredu 10. októbra a bude trvať až do nedele 14. októbra, kedy o 19:00 je naplánovaná Projekcia ocenených filmov. Okrem filmov sú pripravené aj besedy so zaujímavými ľuďmi.

Posledná spoločná jazda sezóny na Spiši

13. októbra 2018 o 10:00, Radničné námestie, pred Redutou

Motorkári z celého Spiša sa zídu v druhú októbrovú sobotu v Spišskej Novej Vsi, aby spoločne uzavreli sezónu spoločnou jazdou. Okrem jazdy nebude chýbať ani občerstvenie či tombola.

Musica Nobilis 2018

14. októbra 2018 o 18:00, koncertná sála Reduty

23. ročník medzinárodného hudobného festivalu ponúka i tentokrát prehliadku špičkových interpretov, komorných zoskupení a telies. Hudba bude znieť osem dní v ôsmich mestách malebného Spiša. V Spišskej Novej Vsi to bude v nedeľu v koncertnej sále Reduty.

weKLADY / vernisáž

17. októbra 2018 o 19:00, eLAra

Projekt Spišského osvetového strediska v Spišskej Novej Vsi – weKLADY – prepojí výtvarné umenie s obchodnými priestormi a vytvorí rôzne obrazy, ktoré budú akýmsi abstraktným odrazom presklených výkladov do ulice. Obchodné výklady na Letnej a Zimnej ulici hlavného námestia v Spišskej Novej Vsi sa na istý čas zmenia na galériu a dajú priestor pre tvorbu v netradičnom priestore v spolupráci s mladými slovenskými umelcami. Vernisáž tejto netradičnej výstavy prebehne za prítomnosti zúčastnených umelcov so zaujímavým hudobným sprievodným programom, v ktorom sa predstaví viac-žánrový projekt ARS club speváčky a klávesistky Barbory Opielovej a rapera Taupo Braf.

Divadelný Spiš 2018

17. – 24. októbra 2018, Spišské divadlo

V októbri si môžete vyraziť aj na 10. ročník festivalu komorných inscenácií „Divadelný Spiš“. Festival odštartuje v stredu divadelným thrillerom v podaní slovenského vojvodinského divadla, Báčsky Petrovec. Počas ôsmich dní sa na doskách Spišského divadla vystrieda niekoľko divadelných žánrov v podaní rôznych divadiel z celého Slovenska.

Smejko a Tanculienka

20. októbra 2018 o 16:00, Dom kultúry Mier

Koncom októbra si prídu na svoje najmä deti. V Spišskej sa pripravuje detský koncert v podaní dvoch chrobáčikov. V úplne novom predstavení sa dozviete ako sa Smejko a Tanculienka spoznali, pôjdeme s Klbkom do sveta, zahráte si Človeče nehnevaj sa, uhasíte oheň s pesničkou Bim bam bom či sa zahráte na Slepú babu.

Strašidelná noc v zoo

20. októbra 2018 od 16:00, zoologická záhrada

Koniec letnej sezóny už tradične bude patriť všetkým strašidlám. V zoologickej záhrade sa môžete tešiť na strašidelnú noc, počas ktorej nebudú chýbať ani súťaže pre deti, vystúpenie žiakov ZUŠ Či divadielko. Počas popoludnia si môžete aj vydlabať svoju vlastnú tekvicu. Celé podujatie ukončí lampiónový sprievod zoologickou záhradou.

Kino Fest Anča: Najzábavnejšie animované filmy

20. októbra 2018 o 18:00, Čajovňa Alchýmka

Už po druhýkrát príde na Spiš to najlepšie a najčerstvejšie zo svetovej animovanej tvorby. V predposledný októbrovú sobotu sa môžete pobaviť na krátkych filmoch a spoznať odvážne grafické experimenty na veľkom plátne.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM