JAB Kultúra

Nový týždeň začal, vyrazte si aj za relaxom: TOTO môžete v Spišskej zažiť!

Nový týždeň je už tu. Ako počas neho relaxovať? Pomôcť vám v tom môžu naše tipy. Sledujte, aj takéto podujatia môžete v Spišskej zažiť.

Ilustračný obrázok k článku Nový týždeň začal, vyrazte si aj za relaxom: TOTO môžete v Spišskej zažiť!
Zdroj: Dnes24.sk

Divadelný Spiš

do 31. januára 2018, Múzeum Spiša

Výstava sa venuje dejinám amatérskeho divadla v našom regióne a to najmä v 20. storočí. Spišská Nová Ves bola počas celého minulého storočia a je aj dnes metropolou divadelníctva na Spiši. Ochotnícky divadelný súbor Hviezdoslav zapožičal na účely výstavy rekvizity zo svojich divadelných hier. Pomocou bohatého fotografického materiálu a ich popisov sú uvedené do kontextu svojej doby. V meste pôsobili aj iné ochotnícke divadelné súbory ako napr. Divadelný súbor Janka Borodáča, Divadlo na koľajach a iné. Výstavu si môžete pozrieť až do konca mesiaca.

Molly a jej hra

8. januára 2018 o 19:00, Kino Mier

Molly Bloomovú kedysi poznalo zopár ľudí ako talentovanú mladú lyžiarku. Športovú kariéru však vymenila za niečo omnoho lukratívnejšie – hazardné hry. Niekoľko rokov prevádzkovala sieť tajných herní, v ktorých utrácali státisíce dolárov slávni športovci, finanční magnáti či hollywoodska smotánka. Postupne sa jej klientela rozšírila aj o členov ruskej mafie a o Molly a jej aktivity sa začala zaujímať tajná služba.

Filmový klub: Svadba

9. januára 2018 o 19:00, Kino Mier

V rámci filmového klubu si môžu priaznivci kinematografie pozrieť v utorok večer drámu o osemnásťročnej belgickej Pakistanke Zahire, ktorá si je veľmi blízka so všetkými členmi svojej rodiny až do dňa, kedy ju začnú nútiť do tradičného manželského zväzku. Mladé dievča rozpoltené medzi požiadavkami rodičov, svojím západným spôsobom života a túžbou po slobode spolieha na pomoc svojho dôverníka, staršieho bratra Amira.

HK SNV – HC Mikron Nové Zámky

10. januára 2018 o 17:00, Zimný štadión

V strede týždňa si prídu na svoje aj priaznivci hokeja. Naši hokejisti odohrajú na domácom ľade ďalšie kolo prvej hokejovej ligy, v ktorom si zmerajú sily so súpermi z Nových Zámkov.

Škriepky na korze

12. januára 2018 o 19:00, Spišské divadlo

Skvelú komédiu korenenú talianskym temperamentom si budú môcť priaznivci divadla vychutnať na konci pracovného týždňa. Komediálny príbeh z prostredia rybárskeho mestečka Chioggia, kde nie je núdza o šťavnaté susedské zvady, mužskú i ženskú žiarlivosť, ale aj o hromadu lásky odohrajú herci Spišského divadla.

Ples pilotov

12. januára 2018 o 18:00, letisko

Pomerne nováčikom medzi plesmi je v Spišskej Novej Vsi Ples pilotov, ktorý tento rok odštartuje svoj druhý ročník. Na návštevníkov čaká dobrá zábava, živá muzika, ako aj bohatá tombola. Tešiť sa môžu aj na špeciálneho hosťa, ktorým bude herečka Zuzana Marošová.

Ples Spišiakov

12. januára 2018 o 19:00, koncertná sála Reduty

Ples Spišiakov sa už blíži tiež. Jeho 22. ročník sa bude konať v koncertnej sále Reduty. Aj tento rok čaká na návštevníkov plesu bohatý kultúrny program a množstvo známych tvárí. Moderátorom večera bude známy spevák a huslista Ondrej Kandráč. Hlavným hosťom večera bude Katka Knechtová.

Čínsky Maharadža

13. januára 2018 o 19:00, divadlo Kontra

Nezvyčajný horolezecký thriller ikony svetového himalájizmu, slovenská a svetová premiéra scénickej verzie knihy Wojteka Kurtyku. Magický a filozofický príbeh o prekonaní samého seba. Hypnotizujúci svet Džemu, Číslice, Krey, Magickej Pumpy, jašteričky zvanej Gek. Silné emócie, životné reflexie a skvelý humor nielen pre horolezcov je pripravený v sobotu v divadle Kontra.

Pán Tragáčik a templári

14. januára 2018 o 16:00, Spišské divadlo

Nedeľné popoludnie bude patriť opäť tým najmenším. Dobrodružná výprava Pána Tragáčika a jeho troch kamarátov za legendárnym pokladom templárov je pripravená v Spišskom divadle. Napínavý príbeh plný záhadných stretnutí a odhaľovania tajomných miest predstavia deťom herci Spišského divadla.

Dračie pytačky

14. januára 2018 o 16:00, podkrovie Domu Matice slovenskej

Poďme sa učiť prekonať strach, prekonať samého seba, postaviť sa proti tomu, kto ubližuje. Interaktívne bábkové predstavenie, v ktorom si aj malý/-á bitkár/-ka zapamätá, že udrieť znamená bolí. Po predstavení čaká na deti animačný program.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM