Kultúra

Nový týždeň v Spišskej a okolí? Nenechajte si ujsť tipy na top akcie

Je tu týždeň, kedy sa lámu mesiace apríl a máj a s ním prichádzajú do Spišskej a okolia aj rôzne podujatia. Prinášame vám redakčný výber tých naj...

Ilustračný obrázok k článku Nový týždeň v Spišskej a okolí? Nenechajte si ujsť tipy na top akcie
Zdroj: Dnes24.sk

Zamilovaná Glória

29. apríla 2019 o 19:00, kino Mier

Gloria je rozvedená päťdesiatnička s už dospelými deťmi a nudným kancelárskym životom. Po večeroch sa však rada odviaže v klube na tanečnom parkete, kde raz stretáva Arnolda. Gloria sa doňho nečakane zamiluje a po rokoch opäť zažíva radosti i strasti nového ľúbostného vzťahu, ktorý ju ovplyvní viac, než je ochotná si priznať.

Stavanie obecného mája

30. apríla 2019 o 17:00, Smižany, pred obecným úradom

Posledný aprílový deň bude patriť v susedných Smižanoch tradíciám, kedy sa poobede zídu uprostred obce všetky vekové generácie. Na programe je totiž stavanie obecného mája, ktorý každý rok o takomto čase stojí pred obecným úradom. Tradičné podujatie spetria svojim programom Základná umelecká škola D. Štraucha v Smižanoch a folklórna skupina Smižančanka.

1. máj v zoo

1. mája 2019 od 10:00, zoologická záhrada

Sviatočný deň môžete stráviť aj v našej zoologickej záhrade. Od desiatej hodiny budú v priestoroch zoo študenti zubného lekárstva, ktorí návštevníkov zaškolia v oblasti ústnej hygieny. O 14:00 si prídu na svoje deti, kedy je pre nich pripravená vtipná rozprávka o Polepetkovi, ktorého otec pošle do sveta s nádejou, že sa prispôsobí ostatným. To sa síce nestane, ale Polepetko si získa kráľa zadovážením stratenej kráľovskej koruny a ožení sa s jeho dcérou Pletanou.

Cykloturistický výlet pre rodiny s deťmi

1. mája 2019 o 13:30, Ferčekovce

Pre milovníkov cyklistiky a rodinných výletov pripravil športový klub Ferčekovce na voľný deň nenáročný cyklovýlet s deťmi – z Ferčekoviec na Košiarny briežok.

Prvomájové stretnutie

1. mája 2019 o 15:00, Madaras park

Ani v Madaras parku nebude chýbať na prvého mája program pre obyvateľov Spišskej. O 15:00 si môžu pozrieť deti rozprávku v podaní divadelného sveta zo Spišskej Novej Vsi – Ako išlo vajce na vandrovku. A o 16:00 voľný deň spestrí folklórny súbor Čačina, ktorý predstaví tance, spevy a hudbu z regiónov Spiša, Šariša a Zemplína.

Sto rokov bez Štefánika

2. mája 2019 o 16:00, Múzeum Spiša

Vernisáž výstavy, ktorá sa venuje životu, práci, poslaniu a smrti, ako aj rodine Milana Rastislava Štefánika – významného slovenského a československého vedca, politika a vojaka, generála francúzskej armády.

Temné kecy

2. mája 2019 o 20:00, New Chicago

Temné kecy prichádzajú do Spišskej Novej Vsi so svojim premiérovým programom, ktorý sa rozhodne oplatí vidieť. Budú v ňom preberať všetky tabuizované témy zo života, o ktorých iní mlčia. Povedia to za teba nahlas, bez servítky a garantujú, že sa pri tom skvele zabavíte. Do nášho mesta zavíta Ivo „Ladižo“ Ladižinský a Jerry „Veľmajster“ Szabó.

Škriepky na korze

3. mája 2019 o 19:00, Spišské divadlo

V piatok večer si môžete vychutnať komediálny príbeh z prostredia rybárskeho mestečka Chioggia, kde nie je núdza o šťavnaté susedské zvady, mužskú i ženskú žiarlivosť, ale aj o hromadu lásky. Skvelú komédiu korenenú talianskym temperamentom uvedie Spišské divadlo.

KineDok: V zajatí

4. mája 2019 o 18:00, Čajovňa Alchýmka

Po úspešnej vlaňajšej premiére sa KineDok vracia s ešte bohatším programom. V rámci ročníka 2019 uvidíte na veľkom plátne až 14 filmov reprezentujúcich výber z najzaujímavejších európskych dokumentov sústreďujúcich sa na malé i veľké dejiny a témy, ktorými žijeme. Otváracou snímkou ročníka 2019 bude v čajovni Alchýmka maďarský dokument V zajatí.

Lekárom proti svojej vôli

4. mája 2019 o 19:00, Spišské divadlo

Autor v tejto hre zosmiešňuje zlé ľudské vlastnosti, ako sú: pokrytectvo, chamtivosť, opitosť a nadradenosť. Hlavný hrdina Sganarelle, pod hrozbou ďalšej bitky, musí predstierať, že je lekárom, ktorý dokáže vyliečiť každú chorobu. Má vyliečiť dcéru pána Géronteho, ktorá zrazu onemela, ale to len z toho dôvodu, že ju otec chce vydať proti jej vôli. Potom, čo sa mu chce Géronte štedro odmeniť, sa mu toto povolanie zapáči a chce zostať lekárom už navždy…

Palculienka

5. mája 2019 o 16:00, Spišské divadlo

Nedeľné popoludnie bude patriť v Spišskom divadle opäť tým najmenším. Palculienka – jemná a krehká bytosť, sa v novom a veľkom svete cíti stratená. Podobne, ako sa cítia aj malé deti, vo svete dospelých. Dievčinku Palculienku mnohé láka a všetko by rada spoznala. Lenže svet nie je len hrejivé slnko, voňavé kvety a veselé tancovanie. Na naivné stvorenia tam číha veľa nástrah. Ako dopadne putovanie Palculienky za šťastím?

Jar udrela aj v našom meste v plnej paráde. Jarné zábery z ulíc Spišskej nájdete v priloženej galérii.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

V Spišskej sa udomácnila jar: Aj takéto pekné výjavy v našom meste ponúka
20
Galéria

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM