JAB Kultúra

Nový týždeň v Spišskej a okolí má čo ponúknuť: Akcie, ktoré si nenechajte usjť

Nový septembrový týždeň v Spišskej a okolí ponúkne aj rôzne podujatia. Zostavili sme pre vás prehľad redakčných tipov na akcie, ktoré radíme nevynechať.

Ilustračný obrázok k článku Nový týždeň v Spišskej a okolí má čo ponúknuť: Akcie, ktoré si nenechajte usjť
Zdroj: Dnes24.sk

Miliónová lúpež

11. septembra 2017 od 19:00, kino Mier

Pobaviť vás môže komédia Miliónová lúpež. Elegantní lupiči Dannyho Oceana mali štýl, vkus, sex appeal, slušivé obleky a technické vychytávky. Títo lupiči sú naopak „ošuntelí vidláci“ s dlhším vedením, jeden z nich dokonca nemá ruku, ale zato majú nápad a plán, ako ukradnúť naozaj veľký balík peňazí.

Pohľady 01

12. septembra 2017 o 17:00, kaštieľ Smižany

Vernisáž prvej samostatnej výstavy Martina Kačmareka, ktorá predstavuje tvorbu krajinomaľby za posledný rok. Aktívne zaznamenáva krajinu priamo v prírode, ktorá ponúka nekonečné čerpanie kompozičných prvkov. Výstava potrvá do 27. októbra.

Organový koncert japonskej organistky

13. septembra 2017 o 18:00, Evanjelický kostol v Levoči

V strede týždňa si prídu na svoje milovníci vážnej hudby. Susedná Levoča pripravila pre domácich aj návštevníkov organový koncert japonskej organistky Yoko Yonezawa Kaburagi, ktorý sa uskutoční v Evanjelickom kostole na námestí. Vstupné je dobrovoľné.

Charleyho teta

14. septembra 2017 o 19:00, Spišské divadlo

Najslávnejšia a najhranejšia anglická komédia je pripravená vo štvrtok večer v Spišskom divadle. Jack a Charley kvôli láske ku Kitty a Amy sú ochotní urobiť čokoľvek. Keď bohatá Charleyho teta odloží návštevu u svojho synovca, tak im napadne nájsť za ňu náhradu. Komické situácie plné humoru, pesničky, príbeh plný nečakaných zvratov, to všetko zabáva divákov od začiatku až do konca.

DUF-ART

14. septembra 2017 o 19:00, Galéria umelcov Spiša

Spišské osvetové stredisko v spolupráci s mestom a Galériou umelcov Spiša pripravila divadelný projekt pod názvom DUF-ART – multimediálnu inscenáciu spojenú s tancom a projekciou. Na nádvorí galérie sa odohrá divadelné predstavenie Smrť drží v ústach oheň, ktorej atmosféra ožije aj vďaka talentovaným ochotníkom z Divadla teatrálnej skratky a tanečníkom z Denzz Industry, s ktorými sa môžu návštevníci preniesť do minulosti.

Železničiar

15. septembra 2017 o 15:00, pódium pred Redutou

Počas predĺženého víkendu bude veselo aj priamo v centre Spišskej Novej Vsi. Na pódiu pred Redutou si budete môcť vypočuť koncert dychovej hudby – Železničiar, ktorý oslavujú 95. výročie od ich založenia.

Richard after Richard

15. septembra 2017 o 19:00, Divadlo Kontra

Richard after Richard začína, keď sa Shakespearov Richard III. blíži k svojmu záveru. Diváci sa sami môžu rozhodnúť, kedy a za akých okolností sa dej odohráva. Divadelnú hru si môžete vychutnať v piatok večer v podaní slávnej ukrajinskej herečky, držiteľky svetových ocenení, ktorá príde po prvýkrát na Slovensko.

Pozitif dej 5

16. septembra 2017 od 10:00 , skatepark

Chaloši zos Spišskej už na tento víkend naplánovali piate pokračovanie podujatia s názvom Pozitif dej. V skateparku si budete môcť počas celého dňa pozrieť rôzne výstavy, koncerty, videá, filmy, diskusie, workshopy a samozrejme nebudú chýbať ani skejťáci. Pripravené sú aj rôzne súťaže či výmenný obchod. Postarané bude aj o hladošov.

Tri prasiatka a vlk

17. septembra 2017 o 16:00, Spišské divadlo

Nedele budú patriť opäť po letnej prestávke v Spišskom divadle tým najmenším. Ako prvá to bude klasická ľudová rozprávka no trochu inak. Krochkajúca rozprávka o troch ružových pupkáčoch – Ňafovi, Nifkovi a Ňufke, ktorí na vlastnej prasiatkovskej koži pocítia, že postaviť si domček je oveľa dôležitejšie, ako napchávať sa žaluďmi a leňošiť. Taktiež im ich kvíkajúce srdiečko našepká, ako zvíťaziť nad pažravým Vĺčkom – Tĺčkom. A prekvapenie na záver – príde i Zajko!

Malý Yeti

17. septembra 2017 od 17:00, kino Mier

Teenager Adam nemá veľa kamarátov a väčšinu svojho času trávi pátraním po svojom otcovi, ktorý sa stratil za záhadných okolností. Na svoje obrovské prekvapenie zistí, že ním nie je nikto iný, ako legendárny Yeti! Celé roky sa ukýval v hlbokom lese, aby uchránil seba a svoju rodinu pred ľuďmi, ktorí ho chceli využiť na vedecké pokusy kvôli jeho špeciálnej DNA.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM