JAB Kultúra

Nový týždeň prinesie pestrý program: Spoznáme športovca roka, ale aj najväčšiu pankušku

Ak si hľadáte program na najbližšie dni, poradím vám. Počas týždňa sa chystá niekoľko zaujímavých akcií. Zabaviť sa môžete v Spišskej, ale i v blízkom okolí

Ilustračný obrázok k článku Nový týždeň prinesie pestrý program: Spoznáme športovca roka, ale aj najväčšiu pankušku
Zdroj: Dnes24.sk

Vidíš mesiac, Daniel / SCANDI 6

11. februára 2020 (utorok) o 19:00 hod., kino Mier

Snímka rozpráva príbeh jedného z najúžasnejších únosov súčasnosti. Hlavnou postavou je mladý dánsky fotožurnalista Daniel Rye, ktorý bol v Sýrii zadržaný ako rukojemník teroristickou organizáciou Islamský štát spolu s niekoľkými ďalšími cudzincami vrátane amerického novinára Jamesa Foleyho. Film sleduje Danielov boj o prežitie, jeho priateľstvo s Jamesom a nočnú moru rodiny Ryeovcov doma v Dánsku, ktorí sa snažia vyrovnať so strachom, že už možno nikdy neuvidia svojho syna nažive. V centre tejto krízy nachádzame vyjednávača rukojemníkov Arthura, ktorý zohráva kľúčovú úlohu pri zabezpečení Danielovho prepustenia.

Športovec roka

13. februára 2020 o 17:00 hod., Športová hala

Vyhlasovanie najúspešnejších športovcov, trénerov a športových kolektívov za rok 2019 sa uskutoční vo štvrtok v športovej hale. Vstup na slávnostné podujatie je voľný.

Detský ples

14. februára 2020 od 17:00 hod., Alex park

Plesová sezóna je v plnom prúde a v Alex parku pripravili pre deti 2. detský ples so zaujímavým programom. Tešiť sa môžete na diskotéku s animátormi a levom Alexom, valentínske maľovanie na tvár , srdiečkové balónové kreácie či voľnú zábavu v detskom parku. Nebude chýbať ani tombola. Ples spestrí aj vystúpenie detí zo Základnej umeleckej školy.

Dámsky krajčír

14. februára 2020 19:00 hod., Spišské divadlo

Príbeh o klamárovi, doktorovi Moulineauxovi, ktorý s neobyčajným dôvtipom úspešne skrýva svoj pokus o neveru pred dôverčivou manželkou a podozrievavou svokrou až do chvíle, kedy si prenajme byt – bývalú krajčírsku dielňu. Okolnosti ho však prinútia predstierať, že je dámskym krajčírom.

Pankuškové fašiangy

15. februára 2020, lyžiarske stredisko Plejsy

Folklór, zábava, príprava tradičných zabíjačkových jedál a mnoho iného bude súčasťou Pankuškových fašiangov. Súčasťou fašiangového programu bude aj vystúpenie rôznych folklórnych skupín. Počas podujatia sa návštevníci môžu tešiť na tradičnú dolnozemskú zabíjačku ako aj klasické pankušky. Prihlásené družstvá si zmerajú svoje pekárenské a kreatívne zručnosti v súťažiach o najchutnejšiu, najoriginálnejšiu a najväčšiu pankušku. Najmenší návštevníci sa určite potešia súťažiam s animátormi, maľovaniu na tvár, či výrobe fašiangových škrabošiek.

Manželské hry

15. februára 2020 19:00 hod., Spišské divadlo

Dej sa odohráva počas navonok pokojného večierka dvoch partnerských dvojíc. Komické situácie zo začiatku hry sa začínajú meniť na dramatické v okamihu, kedy vychádza najavo, že títo štyria ľudia sú poprepletaní radom rozličných vzťahov, ktoré doteraz neboli verejné a známe ich partnerom. Nakoniec hra dospeje k veľmi prekvapivému rozuzleniu. Zupančičovi sa v tomto malom majstrovskom diele podarilo cez rad skvele napísaných humorných situácií vyjadriť pocity ľudí v dnešných partnerských vzťahoch – so všetkými úprimnosťami, hrami, cynizmom a jediným možným neúprosným koncom.

Accident Instantané

15. februára 2020 o 19:00, Čajovňa Alchýmka

Čajovňa Alchýmka a projekt Nahatý muž pripravili na sobotný večer jedinečné vystúpenie Johana z Tours (Francúzsko), ktorý vystupuje sám s gitarou pod pseudonymom Accident Instantané. Jeho punkový prístup k hudbe, kedy si všetky nahrávky vydáva sám a poctivo vyráža na jedno turné za druhým, sa odráža aj v jeho folkovej tvorbe, ktorej čaro dodáva spev v rodnej francúzštine. Okrem niekoľkých turné po Európe má za sebou koncerty aj v Japonsku.

Perinbaba

16. februára 2020 o 16:00 hod., Spišské divadlo

Nedeľa popoludní bude patriť v Spišskom divadle tak ako vždy deťom. Tentokrát si môžete pozrieť nesmrteľný a veľmi známy príbeh o rozprávkovej Perinbabe, v ktorom láska a dobro porazia zlobu a chamtivosť. Nebude chýbať ani Zubatá.

Davey by to tak chcel

16. februára 2020 o 17:00 hod., divadlo Kontra

Čierna komédia o dvoch opatrovateľkách, ktoré vedia odolať všetkému, okrem pokušeniu a malých rozhodnutiach, ktoré majú veľké následky.

Chcete okrem regionálnych správ dostávať dôležité aktuálne informácie? Nájdete nás aj na FB Dnes24.

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM