JAB Kultúra

Nový týždeň je tu: Viete o týchto akciách v Spišskej? Radíme zažiť!

Nový týždeň je pred nami, nájdite si aj čas na oddych na zaujímavých akciách v Spišskej. Tieto naša redakcia odporúča zažiť...

Ilustračný obrázok k článku Nový týždeň je tu: Viete o týchto akciách v Spišskej? Radíme zažiť!
Zdroj: Dnes24.sk

Hudobný koktail Petra Stašáka

6.novembra 2017 o 18:00, koncertná sieň Reduty

Na začiatku týždňa sa poteší aj staršia generácia, pre ktorú je určené druhé televízne nahrávanie ŠLÁGR TV v koncertnej sieni Reduty pod názvom Hudobný koktail Petra Stašáka a jeho hostí. V programe účinkujú: Karel Peterka (ČR), Frankie Zhyrnov (ČR), Mára (ČR), Dominika Kleisová, Štefan Skrúcaný, Marcella Molnárová, Peter Stašák & hudobná skupina P. Stašáka.

Objavujeme rúčkami

6. novembra 2017 o 9:00, Materské centrum Dietka

Materské centrum otvára dvere deťom, ktoré radi tvoria. Detičky si vyskúšajú všetko zaujímavé, čo by ste im doma nedovolili. Podujatie je určené pre deti od 3 rokov. V materskom centre Dietka na sídlisku Mier bude nová aktivita pre najmenších pripravená vždy v stredu o 9:00 a vo štvrtok o 16:00 hod.

Spolu dokážeme viac

8. novembra 2017 o 10:00, Múzeum Spiša

Konferencia Spolu dokážeme viac je súčasťou 4. ročníka cyklu šiestich konferencií o mládeži s mládežou a hlavne pre mládež. Predstavia sa mladí ľudia, ktorí urobili dieru do sveta a ľudia z organizácií, ktoré pracujú s mládežou a pre mládež. Možno prídu aj primátori, starostovia, poslanci či iní dospelí, ktorí môžu ovplyvniť život mladých v našom kraji. Konferencia je určená hlavne žiakom a študentom základných, stredných a vysokých škôl, pracovníkom s mládežou ako aj záujemcom pôsobiacim v treťom sektore. V neposlednom rade všetkým, ktorí veria, že spolu dokážeme viac.

Adam Ďurica – Spolu Tour

8. novembra 2017 o 19:00 hod, v Dome kultúry Mier

Neľutujem, Mandolína či Spolu sú pesničky známeho speváka Adama Ďuricu, ktorý v rámci svojej tour zavíta aj do Spišskej Novej Vsi. Koncert si budete môcť vychutnať v strede pracovného týždňa v dome kultúry na sídlisku Mier.

Mesiac a magnólie

9. novembra 2017 o 19:00 hod, Divadlo Kontra

Vynikajúcu komédiu o zákulisí vzniku “Odviate vetrom”, jedného z najslávnejších filmov všetkých čias si budeme môcť pozrieť v Divadle Kontra. Legendárny hollywoodsky producent David O. Selznick zamyká režiséra a scenáristu v svojej kancelárii a prinúti ich k nadľudskému výkonu. Dokonalé obsadenie, duchaplný humor, briskné dialógy, závratné tempo a neskutočná zábava.

Zimná krajinka

10. november 2017 o 16:30, Ateliér Hobby Kreativ

Vianočné sviatky sa pomaly blížia a vy si môžete vlastnoručne pripraviť jedinečné ozdoby s vianočnou či zimnou tématikou. Hobby Kreativ pripravila tvorivý kurz zameraný na techniku suchého plstenia na pásovú plsť (novinka) v kombinácia farieb a materiálov, aplikáciou na polystyrénovú guľu, zvonček alebo kužeľ.

Jánošík alebo pravda je len jedna

10. november 2017 od 19:00, Spišské divadlo

Mýtus. Legenda. Symbol cti, odvahy a statočnosti, stelesnenie odporu. Ikona nášho folklóru. Bohatým bral, chudobným dával. Toto všetko o Jánošíkovi vieme. Aký bol ale naozaj? Bol to skutočne hrdina, či len obyčajný zbojník? Na všetky tieto otázky vám dá odpoveď inscenácia Jánošík alebo Pravda je len jedna. Zároveň vám však položí aj ďalšiu otázku: Je pravda o Jánošíkovi skutočne iba jedna?

Improdiv IX

11. novembra 2017 o 18:00, čajovňa Alchýmka

Ďalší večer plný humoru a jedinečných hereckých výkonov je pripravený v čajovni. Divadelná improvizácia na témy zadané divákmi. Tri tímy zabavia divákov hereckými výkonmi na témy, ktoré sa zdanlivo stvárniť nedajú.

Škriepky na korze

11. novembra 2017 o 19:00, Spišské divadlo

Spišské divadlo sa rozhodlo priniesť svojim divákom ďalšiu z Goldoniho lahôdok. Ide o komediálny príbeh z prostredia rybárskeho mestečka Chioggia, kde kedysi sám Goldoni pracoval. Slovenskí diváci hru možno poznajú pod názvami ako Škriepky v Chiozzealebo Čertice. Pre Spišské divadlo ju pod názvom Škriepky na korze, preložil a naštudoval režisér Peter Palik. V tejto výbornej komédii nie je núdza o šťavnaté susedské zvady, mužskú i ženskú žiarlivosť, ale aj o hromadu lásky. Samozrejme všetko je to výdatne okorenené ostrým talianskym temperamentom.

O Kukulíkovi

12. novembra 2017 o 16:00, podkrovie Domu Matice slovenskej

V nedeľu popoludní sa potešia najmä tí najmenší. Divadlo spod Spišského hradu si pripravilo rozprávku o chlapčekovi z tekvičky, ktorý sa vybral na dobrodružnú cestu do Dúhových hôr. Okrem dobrodružnej a poučnej rozprávky čaká na detí po skončení predstavenia aj animačný program.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM