JAB Kultúra

Nový týždeň je tu, toto odporúčame v Spišskej nevynechať: Lákadlá, ktoré stoja za to

Ani sme sa nenazdali a ďalší januárový týždeň je už tu. Naša redakcia vám prináša prehľad lákavých akcií, ktoré odporúčame počas neho v Spišskej nevynechať.

Ilustračný obrázok k článku Nový týždeň je tu, toto odporúčame v Spišskej nevynechať: Lákadlá, ktoré stoja za to
Zdroj: Dnes24.sk

Filmový klub: Beatrice

23. januára 2018 o 19:00, kino Mier

Claire žije podľa pravidiel. Pracuje ako pôrodná asistentka a svoj život zasvätila službe ostatným. Lenže pôrodnicu, kde pracuje, čoskoro zatvoria. A do toho sa znovu objavuje Béatrice, bývalá milenka jej mŕtveho otca, vrtošivá a sebecká žena, ktorá je jej pravým opakom.

Galerijná streda / Orbis Pictus

24. januára 2018 od 9:00, Galéria umelcov Spiša

Počas celého dňa až do 19:00 hodiny si môžete pozrieť stále expozície a aktuálne výstavy. Galéria predstaví počas dňa svojim návštevníkom aj novinku vo forme informačného kiosku. O 17:00 prebehne komentovaná prehliadka výstavy Puzzle s tvorivými dielňami: pomarančová grafika

Novoročný koncert

24. januára 2018 o 18:00, koncertná sieň Reduty

V stredu si prídu na svoje aj milovníci zborového spevu. Cantus Villa Nova pripravil novoročný koncert, ktorý sa bude konať v koncertnej sieni Reduty. Spoluúčinkujú: Alena Kropáčková, sólistka opery SND v Bratislave – mezzosoprán a Júlia Grejtáková – klavír.

Festival škandinávskych filmov SCANDI

24. – 28. januára 2018, kino Mier

Pre fanúšikov kinematografie pripravilo kino Mier počas niekoľkých dní Festival škandinávskych filmov SCANDI. Festival odštartuje v stredu o 19:00 hod snímkou – Tri slová. Počas štyroch dní si budete môcť pozrieť drámu, akčný thriller, ale aj rozprávku.

Mesiac a magnólie

26. januára 2018 o 19:00, divadlo Kontra

Divadlo Kontra pozýva na komédiu o zákulisí vzniku “Odviate vetrom”, jedného z najslávnejších filmov všetkých čias. Čaká na vás dokonalé obsadenie, duchaplný humor, briskné dialógy, závratné tempo a neskutočná zábava.

To je ohromné miláčik…

26. januára 2018 o 19:00, podkrovie Domu Matice slovenskej

Zabaviť sa môžete aj na konci pracovného týždňa v podkroví Domu Matice slovenskej, kde Divadlo na opätkoch pripravilo komédiu na motívy divadelnej hry od Geraldine Aron „Môj skvelý rozvod“.

Dámsky krajčír

27. januára 2018 o 19:00 , Spišské divadlo

Francúzsku situačnú komédiu plnú komických situácií, zvratov, klamstiev a snahy vymotať sa z nich uvedie vo štvrtok večer Spišské divadlo. Divadelná hra Dámsky krajčír je o klamárovi, doktorovi Moulineauxovi, ktorý s neobyčajným dôvtipom úspešne skrýva svoj pokus o neveru pred dôverčivou manželkou a podozrievavou svokrou až do chvíle, kedy si prenajme bývalú krajčírsku dielňu. Okolnosti ho prinútia predstierať, že je dámskym krajčírom.

Farský ples

27. január 2018 o 19:00, koncertná sála Reduty

Rímsko-katolícka farnosť v Spišskej Novej Vsi a farské spoločenstvá srdečne pozývajú na XVI. farský ples, ktorý sa bude konať v sobotu v koncertnej sále Reduty. Do tanca bude hrať skupina Romana Barabasa.

Metropolitný ples

27. januára 2018 o 19:00, hotel Metropol

Plesať sa bude aj v hoteli Metropol. 3. Metropolitný ples bude mať aj charitatívny rozmer a ambíciu finančne pomôcť deťom z detského domova Domu Charitas Spišskej charity. Exkluzívnymi hosťami plesu sú Barbora Švidraňová s hudobným doprovodom, kubánsky spevák Lazaro a latino tanečnice a do tanca zahrá Abracadabra a DJ Vili.

Baltazár Banán

28. januára 2018 o 16:00, Spišské divadlo

Baltazár Banán, napriek tomu, že je veľký lenivec, zahryzne sa do sveta a spolu s novými a malými kamarátmi, čiže s Včielkou Médeou, Mravcom Jožom a Pavúkom Zdenom pocíti, ako chutí svet plný kradnutia a klamania, ale i veselých pesničiek, lietania a medových týždňov. Rozprávkovú komédiu s pesničkami si môžete vychutnať v Spišskom divadle.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM