JAB Kultúra

Nový týždeň je tu: Pozrite si, čo zaujímavé počas neho môžete zažiť v Spišskej a okolí

Ďalší septembrový týždeň je už tu. Prinášame vám naše tipy na zaujímavé podujatia, ktoré môžete počas neho zažiť v Spišskej a okolí.

Ilustračný obrázok k článku Nový týždeň je tu: Pozrite si, čo zaujímavé počas neho môžete zažiť v Spišskej a okolí
Zdroj: Dnes24.sk

Filmový klub / Bistro Ramen

11. septembra 2018 o 19:00, kino Mier

Mladý šéfkuchár Masato je odborník na tradičné japonské jedlo – ramen, ktorý sa v jeho rodine varí už po generácie. Keď mu život pripraví nečekanú skúšku, vydá sa Masato na ďalekú cestu do Singapuru. V meste plnom chutí a vôní spozná viac než jen lahodné recepty a rodinné tajomstvá. Ukáže sa, že jedlo má zvláštnu moc zbližovať ľudí a napravovať staré krivdy. A že láska prechádza ramenom.

Divadelnosť

13. septembra 2018 o 19:00, divadlo Kontra

Jeden z najzaujímavejších predstaviteľov divadla jedného herca v Poľsku. Držiteľ viacerých Grand prix. Muž mnohých tvárí. Divadlo ako život. Život ako divadlo. Nevšedný umelecký zážitok na vás čaká v štvrtok večer v divadle Kontra.

Duf-ART / Kráľ Havran

14. septembra 2018 o 19:00, Galéria umelcov Spiša

Divadelný projekt pod názvom DUF-ART predstaví ďalšiu multimediálnu inscenáciu spojenú s tancom a projekciou. Na nádvorných a prechodových častiach spomínaných budov sa odohrá divadelné predstavenie Kráľ Havran, ktorej atmosféra ožije aj vďaka talentovaným ochotníkom z Divadla teatrálnej skratky a tanečníkom z Denzz Industry, s ktorými sa môžu návštevníci preniesť do minulosti a zažiť kúsok tejto histórie jedného z najmocnejších panovníkov Európy, hoci nepochádzal z kráľovského rodu.

Poručík z Inishmore

14. septembra 2018 o 19:00, Divadlo Kontra

Jedného dňa na ostrove Inishmore tragicky zahynie kocúr. Táto na prvý pohľad banalita, spustí reťaz neuveriteľných a nečakaných udalostí. Vyjde najavo, že majiteľom kocúra je radikálnymi názormi preslávený člen paramilitárnej organizácie INLA, ktorý nachvíľu opúšťa svoju “misiu”, aby pomstil svojho miláčika. Krv sa leje potokmi, mŕtvoly sa kopia…

Smižansky kermeš

15. septembra 2018 od 14:30, areál TJ Slovan Smižany

V sobotu bude veselo opäť v susedných Smižanoch. Prvý ročník podujatia pod názvom Smižiansky kermeš spestria známi seriáloví oteckovia Branislav Deák, Vladimír Kobielsky, Filip Tůma a Marek Fašiang. Deti sa môže tešiť na uja Ľuba a nebude chýbať ani dobrá hudba. O tú sa postarajú skupiny Q Plus, Sám Sebou a Hex.

Charleyho teta

15. septembra 2018 o 19:00, Spišské divadlo

Najslávnejšiu a najhranejšiu anglickú komédiu si budete môcť pozrieť na konci pracovného týždňa v Spišskom divadle. Jack a Charley kvôli láske ku Kitty a Amy sú ochotní urobiť čokoľvek. Keď bohatá Charleyho teta odloží návštevu u svojho synovca, tak im napadne nájsť za ňu náhradu… Komické situácie plné humoru, pesničky, príbeh plný nečakaných zvratov, to všetko zabáva divákov od začiatku až do konca.

Pirohový maratón

15. – 16. septembra 2018, sídlisko Pri Prameni,Levoča

Jedinečné podujatie svojho druhu na Slovensku, ktoré bude trvať 24 hodín sa bude konať v susednej Levoči. Jeho účastníci sa pokúsia zároveň aj o zápis do Guinessovej knihy rekordov. 3. ročník súťažno-zábavného podujatia s názvom Pirohový maratón odštartuje v sobotu 15. septembra o 12:00 hod. Súčasťou Pirohového maratónu budú aj sprievodné atrakcie a vystúpenie rôznych tanečníkov či hudobníkov.

Jesenná slávnosť na Zázemí

16. septembra 2018 od 13:00, Komunitná záhrada (Zázemie)

OZ Koreň a OZ Na boso pripravili na sobotné popoludnie už tradičnú jesennú slávnosť. Na sídlisku Mier medzi záhradkárskou osadou pri OC Tesco a Fľudrom nebude chýbať hudobný program, tvorivé dielne, prezentácie a chutné občerstvenie.

Palculienka

16. septembra 2018 o 16:00, Spišské divadlo

Nedeľa popoludní bude patriť opäť tým najmenším. V Spišskom divadle si môžete pozrieť jednu z najkrajších rozprávok od svetoznámeho rozprávkara Hansa Christiana Andersena, ktorá je príbehom maličkej dievčinky, ktorá sa zrodila z kvetu. Palculienka – jemná a krehká bytosť, sa v novom a veľkom svete cíti stratená. Podobne, ako sa cítia aj malé deti, vo svete dospelých. Dievčinku Palculienku mnohé láka a všetko by rada spoznala.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM