JAB Kultúra

Nový týždeň je tu: Poradíme vám, na čo si počas neho vyraziť v Spišskej a okolí

Ďalší augustový týždeň je už tu. Skočiť si cez neho môžete i na zaujímavé podujatia v Spišskej a okolí. Prinášame vám naše tipy...

Ilustračný obrázok k článku Nový týždeň je tu: Poradíme vám, na čo si počas neho vyraziť v Spišskej a okolí
Zdroj: Dnes24.sk

Spýtaj sa vašich / August 1968 na Spiši

20. augusta 2018 o 18:00, Čajovňa Alchýmka

Buďte súčasťou celoslovenskej premiéry interaktívneho pamätníka augustovým udalostiam spred polstoročia. Súčasťou večera bude premietanie dokumentárnej snímky, predstavenie projektu Spýtaj sa vašich. Snímka je mozaikou emocionálne ladených výpovedí obyčajných ľudí s fotogenickými dokrútkami, dynamická vizuálna ukážka premýšľania o dobe, pohľadnica z roku 1968, so všetkým, čo sa nás týka/lo. Po filmovej projekcii bude pokračovať diskusia s Martinom Furmanikom z Múzea Spiša, ktorý sa podieľal na príprave výstavy Spiš v dramatických udalostiach 20. storočia..

Spiš v dramatických udalostiach 20. storočia

21. augusta 2018 o 16:00, Múzeum Spiša

V utorok popoludní je naplánované aj otvorenie výstavy venovanej 100. výročiu vzniku ČSR a 50. výročiu udalostí roku 1968 s dôrazom na región Spiš a Spišskú Novú Ves. Návštevníci na výstave uvidia unikátne exponáty z múzeí a inštitúcií z celého Slovenska, napríklad i originálny oblek Alexandra Dubčeka. Výstavu podporil FPU a koná sa pod záštitou predsedu KSK.

Letná čitáreň Infomúzejky

22. augusta 2018 o 8:00, Múzeum Spiša

Každú stredu počas letných prázdnin si na nádvorí múzea môžu čitatelia prečítať knihy a periodiká dostupné v múzeu. Chýbať nebude citrónovo-mätové osvieženie a letný kvíz, ktorého najúspešnejší riešiteľ bude odmenený.

Jubilanti 2018 / vernisáž

22. 8. 2018 o 17:00, Galéria umelcov Spiša

Galéria umelcov Spiša pozýva na vernisáž výstavy tvorby jubilujúcich autorov zo zbierok galérie. Výstava prezentuje 26 diel od 14 vybraných jubilujúcich autorov zo zbierky galérie v rámci projektu Jubilanti, realizovaného od roku 2012. Táto objemom malá, ale pre odborný výskum dôležitá výstava, je ďalším zhodnotením generačnej a výtvarnej rôznorodosti umelcov, zastúpených v galerijnej zbierke.

Life kouč

23. augusta 2018 o 19:00, divadlo Kontra

Uprostred týždňa je pripravená v divadle Kontra komédia. Wendy potrebuje pomoc. Ale aj jej terapeut! Ten stojí pred veľkou úlohou – spraviť z mladej naivky, ktorej život je jedna veľká katastrofa, úspešnú ženu. Ako to všetko dopadne sa dozviete v štvrtok večer.

Letný ZOO krúžok

24. augusta 2018 od 9:00, zoologická záhrada

ZOO Spišská Nová Ves pripravila aj na tieto prázdniny letné ZOO krúžky. Vstupné je 2,50 eur a v cene sú prezentácie, aktivity pre deti, kontaktné zvieratká, jazda na koni, skákanie v nafukovacej žirafe, kŕmenie zvierat, hry a podobne. Krúžok je vhodný pre deti od 5 do 15 rokov.

Živé sochy

24. a 25. augusta 2018, centrum Spišske

Druhé pokračovanie atraktívneho festivalu si budeme môcť v Spišskej vychutnať už tento piatok a sobotu. Okrem Big Names sa tento rok môžeme tešiť aj na zahraničných profesionálnych umelcov, ktorí na Slovensku vystúpia prvýkrát. Tvárou festivalu bude televízny a rozhlasový moderátor Milan ,,Junior” Zimnýkoval, ktorého budete môcť stretnúť aj na festivale premeneného na sochu. Prvým primátorom na Slovensku, ktorý sa predstaví ako živá socha, bude práve hlava nášho mesta – Ján Volný.

Spišská burza starožitností a kuriozít

25. augusta 2018 od 8:00, staré trhovisko na sídl. Východ

Ani tento mesiac nebude chýbať v našom meste Spišská burza starožitností a kuriozít. Až do 15:00 hod môžete prísť na staré trhovisko predať, kúpiť alebo vymeniť starožitnosti, zberateľské predmety a predmety minulých čias.

Olympijský deň

25. augusta 2018 o 13:00, futbalové ihrisko Smižany

Premiérové podujatie odštartujú v sobotu naši najbližší susedia. V Smižanoch sa bude konať prvý ročník športovo- zábavného podujatia pre rodiny. Okrem tradičných súťaží, akými budú bežecké zápolenia, turnaj v malom futbale či štafetový beh rodín, budú pripravené aj tie netradičné. Svoje sily si budú môcť ľudia zmerať v pribíjaní klincov, v hode čižmou do diaľky či pití piva so slamkou. Nebude chýbať ani súťaž vo varení gulášu.

Čínsky Maharadža

25. augusta 2018 o 19:00, Divadlo Kontra

Nezvyčajný horolezecký thriller ikony svetového himalájizmu si budete môcť vychutnať v sobotu večer. Divadlo Kontra uvedie magický a filozofický príbeh o prekonaní samého seba a priblíži hypnotizujúci svet Džemu, Číslice, Krey, Magickej Pumpy, jašteričky zvanej Geko… Silné emócie, životné reflexie, skvelý humor… Nielen pre horolezcov!

Kotlíkový festival

26. augusta 2018 o 14:00, Ferčekovce

Už 4. ročník obľúbeného nielen gurmánskeho festivalu sa chystá v mestskej časti Ferčekovce na ihrisku. Aj tento rok sa môžete tešiť na jedlá od výmyslu sveta o ktoré sa postarajú jednotlivé družstvá ako aj výtvory šikovných gazdiniek v podobe koláčikov. Najlepšie jedlá budú ocenené. Pre deti bude nachystané rôzne súťaže, skákací hrad či tombola. Nebudú chýbať ani maskoti, divadlo či detská diskotéka.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM