Šport

Nový rekord aj bohatá účasť: Aj toto priniesli majstrovstvá mesta v plávaní Masters 2016 v Spišskej Novej Vsi

V sobotu sa konal v spišskonovoveskej plavárni už 12. ročník majstrovstiev mesta Spišská Nová Ves v plávaní seniorov. Tohto ročníka sa zúčastnilo štyridsať štartujúcich. Zaznamenali aj nový rekord podujatia.

Ilustračný obrázok k článku Nový rekord aj bohatá účasť: Aj toto priniesli majstrovstvá mesta v plávaní Masters 2016 v Spišskej Novej Vsi
Zdroj: Igor Murko

Už po dvanásty raz zorganizovali plavci Plaveckého seniorského klubu Spišská Nová Ves Majstrovstvá mesta v plávaní seniorov. Záujem zmerať si sily a stať sa majstrom mesta v tomto ročníku prejavilo 27 mužov a 13 žien.

Plávali sa 3 disciplíny muži mali možnosť zmerať si čas na 50m voľný spôsob, 100m prsia a 200 voľný spôsob. Ženy zasa na 50metrov voľný spôsob, alebo 100 m prsia. Všetci účastníci boli rozdelený do 4 vekových kategórií, pričom rozhodujúci bol rok narodenia.Víťazi v každej disciplíne a každej kategórii dostali diplom a sladkú odmenu.

„Mestské Masters organizujeme radi a je to jedna z foriem našej činnosti. Teší ma, že to robíme nielen pre seba, ale hlavne pre druhých. Ide o to, zašportovať si a urobiť niečo pre svoje telo. Chodia sem plávať však aj bývalí aktívni plavci a v tomto ročníku sme zaznamenali nový rekord podujatia, keď Ivan Murko zaplával na 50 metrov voľný spôsob čas 26 sekúnd,“ zhodnotil tento ročník predseda plaveckého seniorského klubu Ladislav Ruttkay.

Ako doplnil počet štartujúcich tento rok dosiahol číslo 40, čo sa už viac rokov opakuje. „Sme radi, že sa mestské Masters stali pravidelnou akciou ľudí, ktorí sa na ňu tešia,“ uzavrel Ruttkay.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM