JAB Rôzne

Nový most, cyklotrasa aj námestie: Takýto projekt slávnostne odštartovali v Spišskej!

Výstavba baníckeho námestia či nový most, ktorý okrem praktického významu bude mať aj historický význam. V Spišskej slávnostne odštartovali zaujímavý projekt.

Ilustračný obrázok k článku Nový most, cyklotrasa aj námestie: Takýto projekt slávnostne odštartovali v Spišskej!
10
Galéria

V piatok 5. októbra sa v Multifunkčnom energeticko-baníckom centre stretli predstavitelia nášho mesta a Baníckeho spolku Spiš s košickým županom Rastislavom Trnkom, aby slávnostne odštartovali projekt s názvom Dopravná mobilita na Nábreží Hornádu v Multifunkčnom energeticko-baníckom centre v Spišskej Novej Vsi.

Ako na slávnostnom otvorení ozrejmil Vladimír Klaučo z Baníckeho spolku Spiš – autor celej myšlienky – ide o projekt dlhodobý, ktorý vznikal od roku 2007. Projekt sa podľa jeho slov skladá z troch hlavných línií. „Prvou z nich je vytvorenie novej cyklotrasy, pešej a imobilnej (v smere toku na ľavej strane rieky), oproti zimnému štadiónu, v časti medzi dvoma mostami, medzi ulicou Elektrárenskou a Starosaskou,“ ozrejmil.

Most aj námestíčko

Doplnil, že druhou aktivitou bude most cez rieku, ktorý okrem praktického významu bude mať aj historický význam, keďže niekedy práve v týchto miestach most stál a prepájal centrum mesta s baníckou osadou nazývanou „Klop-orth“.

„Treťou etapou celého projektu je vybudovanie malého baníckeho námestia, na ktorom bude osvetlená mapa všetkých baníckych miest na Spiši,“ doplnil s tým, že okrem toho tam vzniknú aj nové parkovacie miesta či dokonca zástavka pre plánovaný cyklistický vláčik.

Technicky náročný projekt

Celý tento technicky náročný projekt dnes slávnostne zahájili predstavitelia mesta, kraja a Baníckeho spolku Spiš slávnostným poklepaním na banícky kameň. S prácami na celom projekte by sa podľa slov kompetentných malo začať začiatkom budúceho roka.

V našej galérii nájdete vizualizácie týkajúce sa spomínaného projektu ako aj fotky z jeho slávnostného odštartovania.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

OBRAZOM: V našom meste bol slávnostne odštartovaný veľký projekt
10
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM