Správy

Nový koronavírus: Po dlhom čase dvojciferné číslo nakazených v okrese Spišská Nová Ves

Epidemiológovia odhaľujú každý deň stále viac nových prípadov nákazy na ochorenie COVID-19. Nové prípady sa nevyhli ani nášmu okresu.

Ilustračný obrázok k článku Nový koronavírus: Po dlhom čase dvojciferné číslo nakazených v okrese Spišská Nová Ves
Zdroj: TASR/Erika Ďurčová

Celkom 5540 testov odhalilo vo štvrtok (24.9.) rekordných 419 nových prípadov koronavírusu na Slovensku. O nových číslach informuje Národné centrum zdravotníckych informácií (NCZI) na svojom webe. Z ochorenia COVID-19 sa vyliečilo sa ďalších 58 ľudí, celkovo sa už zotavilo 4036 pacientov.

V okrese Spišská Nová Ves epidemiológovia odhalili za včerajší deň 13 pozitívnych testov na COVID-19. Deň pred tým to boli dva prípady.

Najvyššie číslo nakazených (38) bolo v spišskonovoveskom okrese naposledy zaznamenané ešte v prvej vlne, konkrétne 15. apríla. Doteraz bolo v našom okrese odhalených 166 pozitívnych testov.

V nemocniciach je hospitalizovaných 160 pacientov, potvrdené ochorenie COVID-19 má 125 z nich. Na JIS je 12 osôb, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje 12 pacientov.

Celkový počet pozitívne testovaných ľudí v našej krajine doteraz je 8048, od začiatku vypuknutia ochorenia sa u nás urobilo 433 848 labora­tórnych testov. Počet potvrdených úmrtí v súvislosti s ochorením COVID-19 je 41. Aktívnych prípadov ochorenia je na Slovensku aktuálne 3971.

Takto to vyzeralo pred pár mesiacmi v Žehre.

Zábery zo Žehry: V uzavretej rómskej osade sú nasadení vojaci
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM