JAB Kultúra

Nový januárový týždeň? Nenechajte si újsť zaujímavú akciu na letnom kúpalisku

Aj ďalší januárový týždeň prinesie v našom meste rôzne kultúrne či športové podujatia. Zrelaxovať môžete v kine, divadle či dokonca na letnom kúpalisku.

Ilustračný obrázok k článku Nový januárový týždeň? Nenechajte si újsť zaujímavú akciu na letnom kúpalisku
Zdroj: Dnes24.sk

Filmový klub / Voda čo ma drží nad vodou

14. januára 2019 o 19:00 hod., kino Mier

Úsmevno – dramatický príbeh jedného z najväčších slovenských básnikov, predstaviteľa takzvanej stratenej generácie. Autora libreta k muzikálu Kráľ Dávid a mnohých známych piesňových textov, ako napríklad Vráť trochu lásky medzi nás, (Money Factor), Len s ňou (Miro Žbirka), ale hlavne Voda čo ma drží nad vodou (Elán). Básnika, ktorý bol aj človekom a ktorý bol zároveň aj svojim vlastným protikladom. Génia, ktorý jednoducho síce nebol schopný vyrovnávať sa s nástrahami každodennosti, ale už v svojej tridsiatke bol maturitnou otázkou.

Latino Lady Styling / tanečný workshop

15. januára 2020 od 18:00 hod., M-Gym Fitness Madaras

Tanečná škola La Sonrisa pripravila prvý tohtoročný Latino Lady Styling s Luckou. Príďte si zatancovať a naučiť sa niečo nové, tentokrát to bude krásna Bachata Dominicana.

Spomienky na Štiavnicu

16. januára 2020 o 16:30 hod., Spišské osvetové stredisko

Osem fotografov absolvovalo plenér v septembri 2019 v Banskej Štiavnici a výstava predstavuje toto mesto ich očami. Oko návštevníka výstavy poteší 77 fotografií, v ktorých je cítiť originalitu rôznych pohľadov na svet a svojský fotografický rukopis. , Historické budovy so svojimi zložitými dekoráciami preskúšali fotografické schopnosti každého účastníka. Autori sú neprofesionálni fotografi, pričom sa svojej tvorbe venujú vo voľnom čase.

Hamlet

17. januára 2020 o 19:00 hod., divadlo Kontra

Osamelý Hamlet, uväznený v klaustrofobickom svete Elsinoru, hľadá pravdu a zmysel života vo svete, v ktorom nijaká pravda a istota nejestvujú…

Ples Spišiakov

17. januára 2020 o 19:00 hod., Koncertná sála Reduty

Známy ples sa bude konať koncom pracovného týždňa. 24. ročníka plesu Spišiakov sa zúčastnia aj mnohé známe tváre. Nebudú chýbať ani zaujímavý účinkujúci ako Jiří Korn, Orchester Gustav Brom Big-Band, Vlado Vallovič, Andrea Zimányiová, Ivana Regešová , Zuzana Gamboa či ľudová hudba Jánošík. Súčasťou plesu bude aj tombola a pomoc tým, ktorí to potrebujú.

Slovenský pohár v zimnom plávaní

18. januára 2020 od 11:30 hod., Letné kúpalisko

Klub otužilcov Pstruhy Slovenského raja, o. z., Mesto Spišská Nová Ves, Centrum voľného času a Správa telovýchovných zariadení v Spišskej Novej Vsi pripravili 2. ročník Slovenského pohára v zimnom plávaní. Tešiť sa môžeme na plavcov v zime na letnom kúpalisku,pre­zentáciu zdravých jedál a potravín či premeny pre zdravie s Marošom Molnárom. Nebudú chýbať ani zimné atrakcie, súťaže či občerstvenie.

Až tri v taňcu na vidermaňu

18. januára 2020 o 19:00 hod., Spišské divadlo

Autor zasadil svoj komediálny príbeh do spišskej dediny tridsiatych rokov dvadsiateho storočia, v ktorom chce búrať mýtus o „čistej dedine“ a „skazenom meste“ na komplikovaných ľúbostných i spoločenských vzťahoch niekoľkých generácií dedinskej spoločnosti, kde rozhodujúcu hru hrajú mnohonásobné intrigy, pokrytecké vzťahy, neúprimnosť, žiarlivosť, emocionálna povrchnosť, vypočítavosť, ale aj výnimočne čistý a hlboký cit lásky.

Koncert Zdenky Poklembovej

18. januára 2020 o 19:00 hod., Čajovňa Alchýmka

Koncert speváčky Zdenky Poklembovej, ktorá je finalistkou talentovej súťaže Košický zlatý poklad si budeme môcť vychutnať v sobotu večer v čajovni Alchýmka.

Snehulienka a sedem trpaslíkov

19. januára 2019 o 16:00 hod., Spišské divadlo

Bol raz jeden zámok a v ňom žila šťastne malá princezná Snehulienka, pokiaľ po smrti jej mamičky si jej otecko, kráľ, nedoniesol novú manželku, zlú kráľovnú. Mnoho generácií detí odrástlo na tomto krásnom príbehu, kde dobrí siedmi trpaslíci prichýlia, aj keď neochránia Snehulienku pred zlou kráľovnou.

Verejné korčuľovanie

19. januára 2020 o 17:30 hod., Zimný štadión

Nedeľný podvečer môžete stráviť aj aktívne na Zimnom štadióne v Spišskej Novej Vsi. Na svoje si prídu milovníci korčuľovania, pre ktorých bude štadión otvorený dve hodiny.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

V priloženej galérii si môžete vychutnať zábery ešte z nedávneho vítania nového roka v Spišskej.

Zachytené objektívom: Ohňostroj pred Radnicou aj na sídlisku Západ
22
Galéria
Zdroj: Ľubomír Palušák

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM