Rôzne

Nový album aj singel: Novoveská kapela Smola a Hrušky oslavuje 20 rokov

Dobré správy pre fanúšikov skupiny Smola a Hrušky. Pri príležitosti osláv jej dvadsiateho výročia kapela pripravila viacero noviniek.

Ilustračný obrázok k článku Nový album aj singel: Novoveská kapela Smola a Hrušky oslavuje 20 rokov
Zdroj: Smola a Hrušky

Punkoví romantici z kapely Smola a Hrušky sa momentálne plne sústredia na zásadný medzník svojej hudobnej kariéry a chystajú sa na veľké oslavy k 20. výročiu vzniku tohto recesistického umeleckého súboru. Už o niekoľko dní odštartujú svoje doteraz najväčšie klubové turné v 20 slovenských mestách.

Najväčšia ústredná téma

Ako nám prezradil manažér kapely Martin Hlavatý, skupina aktuálne finišuje s prípravami špeciálneho dvojhodinového koncertného programu. „Okrem toho dokončuje tri nové videoklipy k singlom z čerstvo upečeného nového albumu s názvom Čiernobiely,“ povedal Hlavatý s tým, že turné štartuje už na budúci týždeň v Bratislave. Turné ukončia koncertom v Spišskej Novej Vsi 29. apríla.

„Hoci sa album volá Čiernobiely, jediná čiernobiela vec je krásny a originálny obal od našej priateľky Kataríny Orešanskej. A kým obal je čiernobiely, skladby sú naopak zmesou pestrosti a nálad. Túto farebnú zbierku sme zložili a nahrali za ostatné 4 roky,“ priblížil nový album frontman kapely Spoko Kramár.

Podľa jeho slov nový album obsahuje témy od úplne uletených až po vážne, od sarkazmu k nehe a láske, od ateizmu k viere, od rasizmu k tolerancii, až po závislosť na drogách či moci. Ale tou najväčšou ústrednou témou je láska vo všetkých svojich podobách. Aj preto album, na ktorom spolupracovalo vyše 20 hostí a na ktorom sa spieva rôznymi svetovými jazykmi i viacerými slovenskými nárečiami, vyjde práve na Valentína.

Nový singel

„Vážim si, že špičkoví umelci nám venovali energiu a čas a posunuli naše skladby. Za všetkých spomeniem interpretov, ako sú Marián Čekovský, Petra Polnišová, Boy Wonder, Zoči Voči a Zita Rigondeaux, Supa z Moja Reč, rómskych Gulo Čar, Tribuman z Francúzska, Colectiv z Česka alebo svieže mladé spevácke duo Alžbeta & Júlia. Som rád, že aj po 20 rokoch našej existencie sme schopní natočiť zaujímavé CD, ktoré dokáže osloviť viacero generácií, o čom svedčia už viac ako tri milióny pozretí jeho zverejnených skladieb,“ doplnil Spoko.

Ku každej jednej pesničke z albumu bude aj klip, čo je na Slovensku raritou. Fanúšikov kapely môže tešiť aj nový singel s názvom Čo si kúpila a videoklip k nemu. „O zaujímavý kreslený vizuál sa postaral talentovaný tattoo umelec Michal Stancik a lyrics video doladili Newill Media agency,“ prezradil Hlavatý.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM