JAB Kultúra

Novovešťania, výber pre vás: TOP 5 podujatí, ktoré môžete zažiť do konca zimy

Relaxovať nemusíte len doma. Vybrali sme pre vás päticu lákavých podujatí, ktorá sa uskutočnia v Spišskej a okolí a to už v najbližších dňoch a týždňoch.

Ilustračný obrázok k článku Novovešťania, výber pre vás: TOP 5 podujatí, ktoré môžete zažiť do konca zimy
Zdroj: TASR

Karneval na ľade

Už na začiatku februára opäť po roku môžu všetky vekové kategórie predviesť svoju tvorivosť či šikovnosť na zimnom štadióne v Spišskej Novej Vsi. Karneval na ľade je pravidelná akcia, ktorá sa teší každý rok čoraz väčšiemu záujmu. Ďalší ročník je naplánovaný na 2. februára od 13.00 hodiny. Súčasťou karnevalu bude prezentácia masiek, rôzne súťaže na ľade ako aj samotné ohodnotenie najlepších masiek v rôznych kategóriách. Zasúťažiť a predviesť sa môžu aj dospelí.

Rozprávkovo – divadelné predstavenie

Naši najmenší obyvatelia sa môžu tešiť aj na ďalšiu akciu. V Dome kultúry na sídlisku Mier sa chystá rozprávkové divadelné predstavenie, v ktorom uvidíte naživo známe rozprávkové postavičky z večerníčkov Maťko a Kubko, Slimák Maťo a škriatok Klinček, Traja chrobáci, Majka z Gurunu či Deduško Večerníček. Predstavenie s názvom Pat a Mat si budete môcť pozrieť už 10. februára o 17:00 hodine. Vstupné je 7 eur.

Koncert známeho tria

Silný zážitok si v našom meste nepochybne odnesiete aj z koncertu známeho tria, ktoré prezentuje hudobný štýl pop opera tým, že spája populárnu hudbu a operný spev. Repertoár skupiny La Giogia tvoria nielen skladby svetovej hudobnej scény, ale najmä pozoruhodné úpravy známych slovenských a českých hitov, ktoré v ich podaní znejú doteraz nepočutým, originálnym spôsobom. Doprevádzať ich bude bývalý orchester folklórneho súboru Lúčnica – Dobrá Muzika. Koncert si môžete vychutnať v kine Mier 13. februára o 18:00 hod. Vstupné je 15 eur.

Tradičná akcia

Bohatý program, dobrá muzika a v neposlednom rade pankušky. Toto všetko je pripravené 18. a 19. februára len na skok od Spišskej. Na Plejsoch sa môžete tešiť už na piaty ročník Pankuškových fašiangov. Okrem tradičných pankušiek si prídu na svoje aj milovníci mäsitých pokrmov. Návštevníci budú môcť ochutnať typické zabíjačkové špeciality a pochutiny, ktoré pripravia dolnozemskí Slováci z Nadlaku a Békešskej Čaby. Pripravené sú aj rôzne súťaže v jedení pankušiek, hot-dogov či klobás. Nebudú chýbať ani sochy zo snehu či snehový had na svahu.

Muzikál v dome kultúry

Muzikál s názvom Milosrdní ako Otec pozýva všetkých zastaviť sa nad jedinečným príbehom z evanjelia, ktorý vykresľuje dobrotu Otca a jeho otvorené srdce pre márnotratných synov. Muzikál vznikol vďaka ochotníkom z Topoľčian pod vedením sestier Božského Vykupiteľa. V Spišskej Novej Vsi môžete tento muzikál vidieť 19. februára o 15:00 hodine v Dome kultúry na sídlisku Mier. Vstupné je dobrovoľné.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Foto:ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM