JAB Kultúra

Novovešťania, toto si určite nenechajte ujsť: Nezabudnuteľný zážitok, ktorý sa vám vryje do pamätí

Výnimočný zážitok, na ktorý nezabudnete. Momentálne ako jediní na Slovensku si môžeme vychutnať klasiku veľkého génia.

Ilustračný obrázok k článku Novovešťania, toto si určite nenechajte ujsť: Nezabudnuteľný zážitok, ktorý sa vám vryje do pamätí
Zdroj: Divadlo Kontra

Ak ešte nemáte plány na štvrtkový podvečer, tu je náš tip. Divadlo Kontra o 19.00 hrá jedno z najväčších diel, aké jestvuje, Shakespearovho Hamleta.

„Na budúci mesiac aj u nás bude oslava 400 rokov od úmrtia tohto génia. Shakespeare sa narodil a zomrel v ten istý deň, 23. apríla (1564 –1616). Celý svet v ten deň bude sláviť tohto génia a my s ním,“ povedal zakladateľ a herec divadla Kontra Peter Čižmár s tým, že ich Hamlet získal 2 Zlaté lebky (ocenenie) – na medzinárodnom Shakespearovskom festivale v Gdaňsku, ale aj cenu poroty za umelecký prínos a ceny za najlepšie herecké výkony na prehliadke netradičných divadiel Kopřiva 2012.

„Pre nás bolo poctou uviesť Hamleta v svetoznámych Gardzieniciach, kde získal vynikajúce ohlasy. Momentálne hráme na Slovensku Hamleta ako jediní,“ doplnil Čižmár.

Hamleta si môžete vychutnať v Spišskej 17.marca.2016 o 19­.00 v divadle Kontra pod taktovkou režisérky Klaudyni Rozhin sa predstavia herci Peter Čižmár a Andrej Palko.

Môže vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM