JAB Rôzne

Novovešťania otvárali peňaženky a zabávali sa: Fotomomentky zo Spišských trhov

Štyri dni plné zábavy, nákupov či dobrého jedla sú už za nami. Napriek nepriazni počasia si Spišské trhy nenechali ujsť tisíce návštevníkov.

Ilustračný obrázok k článku Novovešťania otvárali peňaženky a zabávali sa: Fotomomentky zo Spišských trhov
Zdroj: Dnes24.sk

Aj napriek upršanému víkendu v Spišskej bolo poriadne rušno. Viac ako štyristo stánkov, približne 50 kolotočov a rôznych atrakcií či bohatý program na dvoch pódiách. To všetko bolo súčasťou Spišských trhov. Tradičná každoročná udalosť pravidelne láka mnohých Novovešťanov, no i návštevníkov zblízka či ďaleka.

Zisťovali sme, ako sa ľudia na trhy pripravili finančne. Mali stanovený nejaký limit a na čo najviac dokázali minúť?„Tak ja som tu s deťmi, takže prevažná časť peňazí ide na kolotoče, limit nemám, neriešim to – veď trhy sú len raz do roka,“ prezradila mamička zo Spišskej. Koľko eur minút si vopred nestanovala ani Dana z Hrabušíc. „Som tu s dcérou a má v podstate všetko čo chce. Hlavne kolotoče, ale som ochotná jej kúpiť aj nejakú hračku,“ povedala.

Čítajte tiež: Spišská v súťaži o najkrajšie mesto? Nádhera, ako sa nám darí!

Aj ďalšia rodinka z nášho mesta navštevuje Spišské trhy hlavne kvôli kolotočom. „Deti sa tešia celý rok najmä na kolotoče, majú na to peniaze, ktoré si našetrili počas roka z vreckového. Jeden deň financovala zábavu babka a my sme im dopriali nejaké občerstvenie či balóny,“ ozrejmil otecko.

Tínedžerka Daniela nám ako jediná povedala, že je najviac ochotná minúť 30 eur a to najmä na zábavu, pod ktorou si predstavuje jazdu na adrenalínových kolotočoch. Manželia zo Spišskej zase pre istotu nekupujú nič. „My to berieme len ako spoločenskú udalosť v meste. Sme ochotní prísť v rámci prechádzky do mesta pozrieť na program, ale zásadne nič nekupujeme.“ Aká atmosféra vládla počas Spišských trhov si môžete pozrieť v našich galériách.

Čítajte tiež: Ako to v Spišskej vyzeralo pred 30. rokmi: Spomínate si na tieto výjavy? FOTO

Slávnostné otvorenie Spišských trhov 2016
1
Galéria
Obrazom: Takto to vyzeralo na 61.ročníku Spišských trhov
47
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM