JAB Kultúra

Novovešťania, dobré o nich vedieť: 12 akcií tohto týždňa, ktoré môžu dostať aj vás

Budú sa konať v našom meste a je dobré o nich vedieť. Naša redakcia vybrala pre vás 12 podujatí tohto týždňa, ktoré radíme zažiť.

Ilustračný obrázok k článku Novovešťania, dobré o nich vedieť: 12 akcií tohto týždňa, ktoré môžu dostať aj vás
Zdroj: Dnes24.sk

Ekotopfilm – Envirofilm

4. decembra 2017 od 16:00, Kino Mier

Posolstvom filmového festivalu je environmentálne vzdelávať a pozitívne meniť správanie ľudí k našej planéte, prostredníctvom filmov a sprievodných diskusií. Okrem jedinečných dokumentárnych filmov z celého sveta bude aj program „mimo plátna“ – diskusie s hosťami na aktuálne témy.

Prichádza zima k nám

5. decembra 2017 od 13:00, areál CVČ Adam

Mikuláš zavíta v utorok popoludní pred areál centra voľného času na sídlisku Západ. Slávnostné popoludnie odštartuje už od 13:00 tradičným jarmokom. Nebude chýbať ani vystúpenie a po programe deti poteší Mikuláš so svojimi pomocníkmi, ktorý rozsvieti vianočný stromček.

Barborské slávnosti 2017

5. decembra 2017 o 16:30, koncertná sieň Reduty

Občianske združenie Banícky spolok SPIŠ si pripomína 10. výročie deklarácie o svojom založení a 550. výročie prvej písomnej zmienky o prvom baníckom spolku, spolku sv. Barbory v Spišskej Novej Vsi a 150 rokov od ustanovenia Banského kapitanátu. Pri tejto príležitosti je pripravené podujatie, na ktorom nebude chýbať slávnostný ceremoniál so svätením piva a skokom cez kožu.

Mikuláš v meste

6. decembra 2017 o 16:00, pred Redutou

Mikuláš so svojou družinou príde aj do centra Spišskej Novej Vsi a to už v stredu popoludní. Pred jeho príchodom si môžu najmenší pozrieť rozprávku v podaní prešovského divadla Cililing s názvom Mikulášska zázračná kapsa. V tento deň majú deti do 15 rokov zdarma vstup do kostolnej veže v sprievode rodiča.

27. Vianočný trh

8. – 10. decembra 2017, Letná ulica

Najbližší víkend si obyvatelia i návštevníci mesta môžu užiť nefalšovanú predsviatočnú atmosféru na tradičnom vianočnom trhu. Rôzne stánky s vianočným tovarom či maškrty, na ktorých si pochutia nielen deti nás budú lákať na Letnej ulici počas troch dní. Vianočné trhy začínajú už tento piatok.

Biele Vianoce Lucie Bílej

8. decembra 2017 o 19:00, športová hala

V predvianočnom období si môžete vychutnať aj vianočný koncert Lucie Bílej s jej novým albumom a novým programom. Spoluúčinkuje: Orchester a zbor Petra Maláska

Rysavá jalovica

8.decembra 2017 o 19:00, Spišské divadlo

Pre milovníkov klasiky a dobrej nálady si herci Spišského divadla pripravili nezabudnuteľnú klasickú slovenskú komédiu, v ktorej dvaja kmotrovia Adam Krt a Adam Trnka sa v čase vianočných sviatkov stretnú na mrhanovskom jarmoku. Humorne ladený príbeh s názvom Rysavá jalovica mnohí poznajú vďaka jeho filmovej podobe, v ktorej zažiaril Jozef Króner.

Kvízovanie

9. decembra 2017 o 18:00, čajovňa Alchýmka

Zábavné kvízové súťaženie v tímoch (2–4 hráči ) v štyroch kolách – obrázkové, hudobné, tipovacie a vedomostné kolo. Víťazi si odnesú milé malé ceny. V sobotu podvečer sa môžete zabaviť i zmúdrieť.

Zuzanka a pán Odilo

10. decembra 2017 o 16:00, podkrovie Domu Matice slovenskej

Nedeľné popoludnie bude patriť opäť tým najmenším. Bábkové divadlo spod Spišského hradu si pripravilo pre deti príbeh dievčatka, na ktoré rodičia nemajú čas a vďaka škriatkovi z mobilu sa dostáva do sveta plného fantázie. Po predstavení bude pripravený animačný program.

Mikulášsky koncert

10. decembra 2017 o 17:00, koncertná sieň Reduty

Miešaný spevácky zbor mesta Spišská Nová Ves Cantus Villa Nova pripravil pre milovníkov a priaznivcov zborového spevu v druhú adventnú nedeľu vianočný koncert. Spolúčinkujú: Mgr. Michaela Kukurová, ArtD.- soprán (Banská Bystrica) OMNIA, Fakultný miešaný spevácky zbor Žilinskej univerzity.

Liečiteľ

10. decembra 2017 o 19:00, Divadlo Kontra

Divadlo Kontra uvedie v nedeľu divadelnú lahôdku – novú premiéru najuznávanejšieho súčasného írskeho autora. Vychutnať si môžete fascinujúcu hru o hľadaní istoty, strate a nádeji s názvom Liečiteľ, ktorého talent je jeho prekliatím i požehnaním.

Charleyho teta

10. decembra 2017 o 19:00, Spišské divadlo

Jack a Charley kvôli láske ku Kitty a Amy sú ochotní urobiť čokoľvek. Keď bohatá Charleyho teta odloží návštevu u svojho synovca, tak im napadne nájsť za ňu náhradu. Komické situácie plné humoru, pesničky, príbeh plný nečakaných zvratov, to všetko zabáva divákov od začiatku až do konca. Najslávnejšia a najhranejšia anglická komédiu si môžete pozrieť na doskách Spišského divadla v nedeľu večer.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM