JAB Iné športy

Novoveskí drobci boli v pohybe: V Spišskej sa konala športová olympiáda škôlok, FOTO

Stredajšie dopoludnie v našom meste sa nieslo v športovom duchu. Deti z materských škôl sa stretli, aby si medzi sebou zmerali sily.

Ilustračný obrázok k článku Novoveskí drobci boli v pohybe: V Spišskej sa konala športová olympiáda škôlok, FOTO
25
Galéria

Mestská športová olympiáda materských škôl v Spišskej Novej Vsi má už dlhoročnú tradíciu a v stredu dopoludnia si najmenší športovci zmerali svoje sily v materskej škole na Komenského ulici. Už 14. ročník tejto súťaže sa niesol pod heslom rýchlejšie, vyššie, silnejšie, čestne a v priateľstve.

Desiatky malých športovcov

Olympiáda začala slávnostným otvorením a nechýbal ani sľub, ktorý pred samotným súťažením zložili spoločne malí športovci. Ako nám priblížila riaditeľka MŠ Komenského Daniela Jannová, olympiády sa zúčastnilo 12 materských škôl a takmer 80 detí.

Súťažili trojčlenné dievčenské a chlapčenské družstvá v troch disciplínach. Deti si zmerali sily v hode loptičkou, v behu na 20 metrov a v skoku do diaľky z miesta.

Celkový víťaz

„Čo nás veľmi teší, každý rok je o túto olympiádu veľký záujem. Chceme aj týmto podujatím u našich najmenších pestovať vzťah k športu. Taktiež sa učia súťažiť v zmysle fair play, tešiť sa z výhry, ale zmieriť sa aj s prehrou,“ doplnila riaditeľka škôlky.

Na deti okrem športového zážitku čakali aj ceny. Ocenení boli najlepší traja v každej disciplíne, ako aj najlepšie družstvá. Najlepšia škôlka si zo športovej olympiády odniesla aj putovný pohár. Tento rok sa celkovým víťazom stala MŠ Stolárska, ktorej dve trojčlenné družstvá si odniesli celkovo osem medailí.

Atmosféru športovej olympiády spišskonovoveských škôlkarov si môžete pozrieť aj v našej galérii.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

OBRAZOM: Zachytili sme objektívom športové hry škôlkarov v Spišskej
25
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM