JAB Rôzne

Novoveská odborníčka na nechtový dizajn radí: Dámy, dodržte tieto body a určite sa potešíte

Upravené ruky sú klenotmi každej ženy. V čom však spočíva tajomstvo krásnych a zdravých nechtov? Spýtali sme sa priamo odborníčky zo Spišskej Novej Vsi, ktorá vie, ako na ženské ruky.

Ilustračný obrázok k článku Novoveská odborníčka na nechtový dizajn radí: Dámy, dodržte tieto body a určite sa potešíte
Zdroj: Dnes24.sk

Nechtová dizajnérka Lucia Kovaľová (32) žije v Spišskej Novej Vsi, kde sa venuje nechtovému dizajnu už 10 rokov . Prečítajte si rozhovor so ženou, ktorá sa stará o ženské ruky a nechty prax a pozrite, aké rady dala Novovešťankám.

Ako ste sa dostali k tejto práci? Bol to váš sen?

Vždy ma fascinovala práca s nechtami. Keď som ja študovala takýto odbor ešte v Spišskej nebol, ale robila som rôzne pokusy na sebe. Počas materskej dovolenky ma švagriná nahovorila, aby som si spravila kurz v Košiciach dokonca mi pomáhala s malým synom a tak som ju poslúchla. Po kurze som sa tomu začala venovať naplno.

Aké nechty sú toto leto v kurze ?

Jednoznačne čo sa farieb týka neónové farby hrajú prím. K tomu samozrejme nesmú chýbať rôzne kamienky či flitríky. Čo sa týka tvaru nechtov, sú to dlhé špicaté, alebo mandľový tvar nechtov. Nechty by mali vyzerať čo najprirodzenejšie.

Čo preferujú vaše zákazníčky?

Je to rôzne, každej sa páči niečo iné a každá má svoj štýl. Sú typy žien, ktoré menia pravidelne nielen farby, ale aj tvar nechtov a sú také, ktoré nedajú dopustiť na francúzsku manikúru.

Sú mladšie zákazníčky odvážnejšie čo sa týka farieb či tvaru nechtov?

Nie vždy. Mám zákazníčku, ktorá sa blíži k šesťdesiatke a chce stále doslova šialené nechty – farebné, výrazné. A naopak zasa mladá 20 ročná baba, ktorá si dáva robiť stále len francúzsku manikúru.

Sú v kurze aj nejaké odvážnejšie štýly úprav nechtov?

Medzi najodvážnejší štýl úpravy nechtov patrí Edge štýl – sú to nechty upravené do tvaru striešky, ale ja som ich ešte zatiaľ nikomu nerobila.

Na aké najkurióznejšie požiadavky svojich klientok si spomínate?

Teraz sa už do gelov na nechty dá zaliať všetko, takže ženy môžu mať na nechtoch pliešky, mušličky, kvietky dokonca som už zalievala aj čipku.

Chodia k vám zákazníčky aj s fotkami, aké nechty by chceli, či si nechajú poradiť?

Nájdu sa oba typy žien. Niekto príde s fotkou, no nikdy nespravím presne také isté. Po prvé sa to ani nedá a po druhé sa do nich snažím vniesť aj niečo zo seba, nechcem kopírovať iného. A potom sú aj druhé typy, ktoré nemajú vôbec predstavu. Vždy sa ale dá niečo vymyslieť, aby bola zákazníčka spokojná.

Stalo sa vám, že prišla zákazníčka s konkrétnou požiadavkou a potom ju zmenila?

Áno a nie raz. Stalo sa, že zákazníčky chceli úplne niečo iné, no keď videli moje nechty, chceli presne také isté, alebo sa mi aj stalo, že som spravila zákazníčke nechty podľa jej požiadaviek a na konci zistila, že sa jej to nepáči, tak sme to museli dať dole a išli sme odznova.

Vedeli by ste stručne zhrnúť 5 základných rád, keď chce mať žena zdravé a pekné nechty?

Ak máme pekné a upravené ruky a nechty, vystavujeme ich na obdiv. Aj na prírodných nechtoch sa odráža náš životný štýl, životospráva, zdravotný stav, nervozita, pohoda, ale aj tendencia nechať sa ovplyvniť módnymi trendmi. Tu je teda niekoľko užitočných rád pre prírodné nechty:

  • Základ je neobhrýzať si nechty a ani kožtičku. Nepoužívajte nožničky, lepšie sú cvikátka a nechty doupravujete skleneným pilníkom.
  • Kožtičku si nikdy nestrihajte, môžete si poškodiť koreň nechtu. Lepšie je kožtičku zatlačiť.
  • Odporúčam používať výživné laky napríklad s obsahom kalcia. Odlakovať a nalakovať si ich môžeme aj každý tretí deň.
  • Na prírodné nechty používajte bezacetónové odlakovače.
  • Doprajte si aspoň raz za mesiac masku, alebo parafínový zábal na nechty poprípade celé ruky. V zimnom období by to malo byť častejšie.

Čítajte tiež:

Nechty z dielne nechtovej dizajnérky zo Spišskej
12
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM