Rôzne

Novinka v spišskonovoveskej nemocnici: Detské oddelenie prešlo zmenou, FOTO

Detské oddelenie v novoveskej nemocnici sa rozšírilo o ďalšie izby. Okrem nových izieb je v pláne aj detská pohotovosť. Tu sú bližšie informácie.

Ilustračný obrázok k článku Novinka v spišskonovoveskej nemocnici: Detské oddelenie prešlo zmenou, FOTO
10
Galéria

Novinka, ktorá poteší najmä rodičov. Na detskom oddelení v spišskonovoveskej nemocnici pribudli nové izby s doprovodom. Aj keď pobyt dieťaťa v nemocnici nie je príjemný, obrovskou výhodou a v súčasnej dobe aj samozrejmosťou je, že s hospitalizovaným dieťaťom zostane v nemocnici aj rodič.

Nové izby

Ako pre Spišskú 24 povedala riaditeľka nemocnice Renáta Šuláková, práve preto vznikla potreba rozšíriť detské oddelenie. „ Keďže počet rodičov sprevádzajúce svoje deti narastá, prerobili sme bývalú príjmovú ambulanciu, filter a EKG miestnosť na tri izby, ktoré majú samostatné sociálne zariadenie,“ priblížila s tým, že izby nie sú ešte na komplet dovybavené.

Izby sú podľa jej slov určené pre rodiča s dieťaťom, poprípade pre väčšie dieťa, ktorého zdravotný stav si bude vyžadovať hospitalizáciu. Ako doplnila, detská príjmová ambulancia sa premiestnila, ale ostala na tom istom poschodí, no vo vynovených priestoroch. Prerábka vyšla nemocnicu na približne 55 000 eur.

Detská pohotovosť

Ďalšou novinkou, ktorú má nemocnica v pláne je detská pohotovosť. „Prihlásili sme sa do výberového konania na získanie licencie pre detskú pohotovosť, ale nie je to ešte uzavreté. Chceli by sme detským pacientom ako aj im rodičom poskytnúť lepší komfort a ušetriť cestu aj čas pri potrebnom dôkladnejšom ošetrení dieťaťa, keďže detská pohotovosť sa nachádza v meste a na odbery či röntgen museli prísť s dieťaťom aj tak do nemocnice ,“ povedala riaditeľka..

Ako sme sa ďalej dozvedeli, pre detskú pohotovosť vedenie nemocnice určilo aj pripravilo vhodné priestory a v prípade kladného rozhodnutia ministerstva, by mala začať fungovať od 1. júla.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

OBRAZOM: Na detskom oddelení v novoveskej nemocnici pribudli nové izby
10
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM