Miroslav Pomajdík Správy

Novinka v nemocniciach v Krompachoch a Levoči: Pacienti sa vďaka daru môžu tešiť na zvýšené pohodlie

Nemocnice v Krompachoch a Levoči obdržali v týchto dňoch od Maltézskych rytierov ďalšie humanitárne dary, ktoré zvýšia pohodlie pacientov a znížia fyzickú námahu zdravotníckeho personálu pri obsluhe.

Ilustračný obrázok k článku Novinka v nemocniciach v Krompachoch a Levoči: Pacienti sa vďaka daru môžu tešiť na zvýšené pohodlie
Zdroj: Dnes24.sk

V nemocnici v Krompachoch sa tešia spolu z dvadsiatich elektricky polohovateľných postelí, ktorých hodnota je viac ako 30 000 eur. Postele sú vo výbornom stave a pre zdravotnícky personál, ktorý denno-denne manipuluje s pacientmi, je neoceniteľným prínosom výšková nastaviteľnosť, polohovateľnosť chrbta, nôh a hlavy pacienta. „Matrace, ktoré ako všetci vieme, vedia urobiť zázraky a to nehovoriac v nemocničnom prostredí, kde sú pacienti niekedy nútení ležať dvadsaťštyri hodín denne, sú v bezchybnom stave,“ povedal konateľ nemocnice Miroslav Kraus.

„Som rád za ďalšiu možnosť vyjsť v ústrety pacientom a poskytnúť im v ich nemocničnom zariadení, okrem kvalitného poskytnutia zdravotnej starostlivosti, čo najpríjemnejšie a najpohodlnejšie prostredie,“ uzavrel Miroslav Kraus.

V nemocnici v Levoči obdržali až 64 týchto postelí s matracami a k tomu štyridsať kusov nočných stolíkov a rovnaký počet stoličiek. Dary priviezli tri kamióny a jeho celková hodnota je 100 000 eur. „Prednosťou polohovateľných postelí je predovšetkým elektronická polohovateľnosť chrbta, nôh a hlavy pacienta a výšková nastaviteľnosť. Súčasťou postelí sú matrace v bezchybnom stave, ktoré majú významný vplyv pre prevenciu vzniku preležanín,“ uviedol riaditeľ levočskej nemocnice Miroslav Jaška s tým, že lôžka budú umiestnené na všetkých oddeleniach levočskej nemocnice.

„Dodávku ďalších 168 postelí máme sľúbenú v mesiaci máj tohto roku. V prvej dodávke sme tiež prevzali veľmi kvalitné oblečenie pre personál. Veríme, že aj takéto humanitárne dary naši pacienti ocenia a budú sa cítiť v našej nemocnici pohodlnejšie,“ uzavrel riaditeľ.

Spišská24/tasr

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM