Rôzne

Novinka v našom regióne nielen pre turistov: Letný bus bude premávať celé prázdniny, aká je cena lístkov a kam nás dovezie?

Letný autobus je novo zriadenou službou Oblastnej organizácie cestovného ruchu. Turistov, odvezie až do Slovenského raja. Kadiaľ povedie a koľko bude stáť lístok?

Ilustračný obrázok k článku Novinka v našom regióne nielen pre turistov: Letný bus bude premávať celé prázdniny, aká je cena lístkov a kam nás dovezie?
Zdroj: Dnes24.sk

Od 4.júla premáva zo Spišskej Novej Vsi do Hrabušíc a Hrabušickej píly a späť Letný autobus ako nová služba turistom v letnej sezóne 2015. „Letný autobus pre turistov a návštevníkov regiónu Spiša a destinácie Slovenský raj spája centrá turizmu a ubytovacie lokality od Spišskej Novej Vsi cez Smižany, Košiarny Briežok, Čingov, Spišské Tomášovce, Hrabušice, Podlesok a Hrabušickú pílu," informovala PR manažérka mesta Spišská Nová Ves Edita Gondová.

Letný autobus je novozriadenou službou Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) SPIŠ v spolupráci s OOCR Slovenský raj. Prevádzkuje ho spoločnosť eurobus, a.s., Košice, závod v Spišskej Novej Vsi s finančnou podporou Krajskej organizácie cestovného ruchu Košický kraj.

Cieľom je zvýšiť dostupnosť turistických možností najmä v území Slovenského raja, ako aj iných atraktivít a služieb aktívneho oddychu, relaxu po turistike, ako napríklad zoo či kúpalisko v Spišskej Novej Vsi, a tak zvyšovať aj počet návštevníkov a turistov Spiša, Slovenského raja a okolia.

„Letný autobus ako nová služba organizácií cestovného ruchu pôsobiacich na Spiši a v regióne Košického kraja dopĺňa na určitý krátky čas dvoch letných mesiacov nedostatočnú ponuku verejnej osobnej dopravy a dopravných spojení v turisticky významnom regióne," vysvetlila Gondová.

Je ponúkanou službou zdarma pre ubytovaných hostí u ubytovateľov, ktorí sú riadnymi členmi OOCR SPIŠ a OOCR Slovenský raj. Lístok zdarma majú tiež deti do desať rokov a dôchodcovia. Pre ostatných je cena lístka 1 EUR.Cestovný poriadok letného autobusu je zverejnený na zastávkach, na www.spis-region.sk, na webstránkach a v objektoch ubytovateľov, ako aj v ďalších regionálnych médiách.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM