JAB Rôzne

Novinka pre prázdninujúce deti v Spišskej: Sánkovanie priamo v centre mesta!

Jarné prázdniny začali a deti zo Spišskej aj okolia si užívajú prvé dni oddychu. Tento rok si však môžu vychutnať aj úplnú novinku a to priamo v centre nášho mesta.

Ilustračný obrázok k článku Novinka pre prázdninujúce deti v Spišskej: Sánkovanie priamo v centre mesta!
3
Galéria
Zdroj: E. Labaj

K zimným radovánkam zaručene patrí aj sánkovanie. Práve to vyhľadáva mnoho detí aj počas aktuálnych jarných prázdnin, ktoré začali i pre deti zo Spišskej a okolia v tento pondelok. A mesto Spišská Nová Ves pripravilo pre prázdninujúce deti zaujímavé prekvapenie.

Snežný kopec

Priamo pred budovou Reduty vyrástol kopec zo snehu, na ktorom sa môžu sánkovať. Ako nám prezradil iniciátor tohto nápadu, riaditeľ Mestského kultúrneho centra v Spišskej Novej Vsi Emil Labaj, keďže tento rok nám Perinbaba dopriala o čosi viac snehu ako po minulé roky, všimol si, že deti chodili s klzákmi na malý kopček snehu, ktorý bol v blízkosti Reduty.

„Poprosil som preto kolegov z mestského úradu, či by nedoviezli pred Redutu viac snehu a tak vytvorili pre deti podmienky na sánkovanie,“ ozrejmil s tým, že ako sa zdá, snežný kopec má zatiaľ úspech, keďže si deti s rodičmi vyrobili zo snehu už aj provizórne schody.

Spokojné deti

Sánkovanie v centre nášho mesta je síce novinkou, ale ako povedal Emil Labaj aj do budúcna uvažujú kompetentní pripraviť pre deti počas zimných mesiacov zaujímavú atrakciu. „Jeden rok bolo pred Redutou umelo vytvorené klzisko, no to sa u obyvateľov Spišskej veľmi neujalo. Teraz sa môžu posánkovať a na budúci rok bude ďalšie prekvapenie. Všetko však závisí aj od počasia,“ uzavrel.

Novinka v centre mesta sa páči aj oteckovi Dušanovi, ktorý tam bol so svojím synom. „ Chodíme sem každý deň, lebo to máme blízko. Je to dobrý nápad a chlapec má radosť,“ povedal pre náš portál. Snežný kopec ocenila aj mamička Lenka. „Chodím s deťmi skoro každý deň na prechádzku. Teraz si ju vždy spojíme s tým, že sa chvíľu posánkujú. Takýto kopec tu môže stáť aj každú zimu,“ zasmiala sa.

V našom meste pribudla lákavá atrakcia: Sánkovačka priamo na námestí
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM