Rôzne

Novinka je na svete: V Podlesku vznikol náučný miniareál pre deti

Novinka v Slovenskom raji, tentokrát najmä pre najmenších milovníkov prírody. V Podlesku vznikol náučný miniareál. Je vytvorený predovšetkým pre deti.

Ilustračný obrázok k článku Novinka je na svete: V Podlesku vznikol náučný miniareál pre deti
Foto: Viktória Vikartovská

Nový náučný areál vytvorený predovšetkým pre deti vznikol v Podlesku pri obci Hrabušice v okrese Spišská Nová Ves, ktorý je vstupnou bránou do národného parku Slovenský raj. Deti sa v ňom dozvedia informácie o hmyze, ktorý žije v okolí vody či v lese.

„V areáli sa nachádzajú štyri náučné tabule o hmyze. Je tu rybník, rieka, ale aj les, ktorým musia deti prejsť," povedala starostka obce Hrabušice Jana Skokanová. Súčasťou je aj dvojmetrová drevená vážka, po ktorej nesie náučný areál pomenovanie Na krídlach vážky. Priestor je venovaný predovšetkým deťom predškolského veku a žiakom prvého stupňa základných škôl.

Podľa slov Skokanovej, areál je vhodný aj pre dospelých návštevníkov národného parku. „V tomto roku sme stavili na dve roviny. Jednou je riešenie nového návštevného poriadku a druhou je práca s deťmi," uviedol riaditeľ Správy Národného parku Slovenský raj Tomáš Dražil.

Koncom mája otvorili v sídle Správy Národného parku Slovenský raj v Spišskej Novej Vsi ekocentrum, určené pre deti materských a základných škôl. Slávnostné otvorenie miniareálu sa uskutoční v stredu 28. júna o 10.00 v lokalite Podlesok.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Foto:ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM