JAB Kultúra

November klope na dvere: Top 10 podujatí, ktoré môžeme zažiť v Spišskej a okolí

Predposledný mesiac v roku sa blíži a počas neho sú pripravené aj rôzne podujatia. Medzinárodné preteky či filmový festival, to je len malá ochutnávka toho, čo nás čaká.

Ilustračný obrázok k článku November klope na dvere: Top 10 podujatí, ktoré môžeme zažiť v Spišskej a okolí
Zdroj: Dnes24.sk

Oblastná výstava exotického vtáctva

1. až 3. novembra 2019, bývalá SOŠ Banícka

Základná organizácia slovenského zväzu chovateľov Exoty Spišská Nová Ves usporiada v dňoch 1. – 3. novembra 2019 oblastnú výstavu exotického vtáctva. Výstava sa uskutoční v priestoroch na Štefánikovom námestí (bývalá SOŠ Banícka). Výstava bude otvorená pre verejnosť v piatok a v sobotu od od 9:00 do 18:00 hod. Tretí deň, v nedeľu, od 9:00 do 12:00 hod.

Úplná láska → Be2Can 6

4. novembra 2019 o 19:00, kino Mier

BE2CAN – šiesty ročník prehliadky filmov zo špičkových medzinárodných filmových festivalov umožní divákom uvidieť víťazné filmy premietané na festivaloch v Berlíne, Benátkach a Cannes. Ako prvú si budeme môcť pozrieť drámu o dvoch sestrách, ktoré sa stretávajú po dlhom čase. Hoci sú veľmi rozdielne, opätovne k sebe nachádzajú cestu a spoznávajú vzájomnú blízkosť, ktorá im pomôže prekonať tragickú rodinnú situáciu.

Medzinárodné preteky v short tracku

8. – 10. november 2019, Zimný štadión

Spišská Nová Ves privíta vo svojom športovom stánku opäť rýchlokorčuliarov – šortrekárov z celého sveta. Účasť prisľúbilo 195 športovcov z trinástich krajín v kategórii dospelých, juniorov a žiakov. Na ľadovej ploche medzi sebou zabojujú pretekári z Austrálie, Ruska, Rakúska, Česka, Litvy, Lotyšska, Maďarska, Poľska, Slovinska, Srbska, Chorvátska, Ukrajiny a Slovenska.

5. výročie Smejko a Tanculienka

9. novembra 2019 o 14:30 a 17:00, Dom kultúry Mier

Piate výročie populárna dvojica Smejko a Tanculienka oslávi aj v našom meste najväčšími rozprávkovými a tanečnými hitmi. Predstavenie je vhodné pre deti od 2 rokov.

Pyžamo pre šiestich

11. novembra 2019 o 18:00, Dom kultúry Mier

Komédia, ktorá obletela celý svet je voľným pokračovaním hry Tri letušky v Paríži. Bernard plánuje romantický víkend so svojou milenkou, krásnou parížskou modelkou v jeho okúzľujúcom farmárskom príbytku. Má dokonalý plán, alibi a ženu u matky na návšteve. Nič sa nemôže pokaziť. Ibaže by sa pokazilo. Účinkujú: Gabriela Škrabáková, Danica Jurčová, Anna Nováková, Richard Stanke, Ján Dobrík, Michal Rovňák.

Halloweenska party pre najmenších

16. novembra 2019 od 15:00, Materské centrum Dietka

V tretiu novembrovú sobotu sa budú môcť zabaviť aj tí najmenší. V materskom centre Dietka bude veselo. Pripravené budú sútaže, zábavné aktivity, tvorivé dielne, súťaž o najkrajšiu masku, detská diskotéka aj halloweenske občerstvenie.

Divadlo ATaK: AGNUS DEI

16. novembra 2019 o 16:00, Dom kultúry Mier

Po dvoch úspešných inscenáciách o blahoslavenej Zdenke Schelingovej (Chcela by som letieť…) a kráľovi Dávidovi (D4V1D), ktoré zarezonovali u širokého publika aj u divadelnej kritiky, prichádza Tanečné divadlo ATak s odvážnym divadelným projektom Agnus Dei. ATak „rozhýbal“ pôvodnú divadelnú hru Igora Pargáča o novodobom stotníkovi pod krížom, ktorý sa veľmi netradične stretá s Ježišom a s bolesťou.

Magická filmová hudba

22. novembra 2019 o 19:00, Kultúrny dom Smižany

Exkluzívni hostia, muzikálové hviezdy Mirka Partlová v duetoch s Jankom Slezákom spolu s mini orchestrom Strings Band a Rock Band-om vás prevedú jedinečným hudobným predstavením v kultúrnom dome v Smižanoch, kde si prídu na svoje fanúšikovia všetkých žánrov. Prinesú na pódium zážitok plný emócií, mágiu filmovej hudby a nezabudnuteľných svetovo známych melódií.

Cestovateľský festival Cestou necestou

28. novembra 2019 o 18:00, Kino Mier

Cestovateľský festival Cestou necestou opäť v Kine Mier v Spišskej Novej Vsi. Pripomenieme si smutné udalosti z ukrajinského Černobyľu a navštívime aj krásy Kyjeva. Rado nám porozpráva o tom, ako si deväť mesiacov zarábal na ceste od Aljašky až po Mexiko pouličným spevom a dokonca nám zahrá aj pesničky, ktoré na tejto ceste vznikli.

Ela v divadle Život

29. novembra 2019 o 17:00, Kaštieľ Smižany

V susedných Smižanoch pokrstia novú knihu s názvom Ela v divadle Život. Príbehy o jedinečných ľudských INAKostiach od autorky Zuzany Almáši Koreňovej, za prítomnosti ilustrátorky Ivety Košíkovej a krstnej mamy Lucie Hablovičovej uvedú do života v predposledný novembrový deň v kaštieli.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Zaregistrovali ste? Žiaci zo ZŠ Hutnícka si vyskúšali priamo v škole grafitty. Kliknite na galériu.

OBRAZOM: Žiaci základnej školy v Spišskej si vyskúšali graffity maľby
10
Galéria
Zdroj: Spišské osvetové stredisko

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM